TIR cu materie primă pentru Pirelli, în flăcări. Încărcătura trebuia să ajungă la fabrica de anvelope VIDEO

0
Publicat:

Cabina unui autocamion s-a făcut scrum duminică seara, 30 octombrie 2022, pe drumul european E 574, în județul Olt. Camionul era încărcat cu materie primă pentru anvelope.

Cabina TIR-ului care a luat foc pe drumul E 574 a ars aproape integral FOTO: martor
Cabina TIR-ului care a luat foc pe drumul E 574 a ars aproape integral FOTO: martor

Șoferul autocamionului a observat fum în cabină și a oprit. La scurt timp cabina a fost cuprinsă de flăcări. Autocamionul transporta materie primă către fabrica de anvelope Pirelli din Slatina. Încărcătura a fost salvată în cea mai mare parte, o mică parte  fiind afectată din cauza temperaturii mari degajate în incendiu.

„Pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit pe Drumul European 574, în zona localității Optași-Măgura, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cabina unui autocamion. TIR-ul era încărcat materie primă pentru fabricarea anvelopelor, sub formă de baloți. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la cabina autocamionului, existând pericol de propagare la remorcă”, au transmis reprezentnații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Pompierii au acționat aproximativ o oră pentru stingerea incendiului. Cabina TIR-ului a ars în proporție de 90%, fiind afectați doi baloți de cauciuc, din cauza temperaturii de ardere.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric.

Dosar penal pentru distrugere din culpă

La fața locului au intervenit și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

„La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 20:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe Drumul Național 65 - European 574, în afara comunei Optași-Măgura.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că la capul tractor al unui ansamblu de vehicule s-a produs un incendiu. În urma evenimentului rutier nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale”, au precizat reprezentanții poliției Olt.

Polițiștii au mai stabilit că șoferul autocamionului nu consumase băuturi alcoolice.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă,  fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri