Gunoaiele Vestului. Marginile șoselelor s-au umplut de resturi aruncate de turiștii în tranzit și de localnici FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mari cantități de gunoaie zac pe marginea drumului național, în apropiere de frontieră, dar și lângă drumuri județene. Unele sunt lăsate de cei care au tranzitat vama de sărbători, iar altele duse de localnici în zona pubelelor.

Drumarii s-au apucat să strângă gunoaiele FOTO DRDP Timișoara
Drumarii s-au apucat să strângă gunoaiele FOTO DRDP Timișoara

Unii cetățeni au ales să depoziteze totul, după ce și-au făcut curățenie în curte, în pubelele de pe marginea drumului. Acum, atât Primăria Nădlac cât şi angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara mobilizează oameni pentru a strânge gunoaiele care se întind pe kilometri întregi de-a lungul DN 7, în apropiere de Vama Nădlac I, şi de-a lungul autostrăzii pan-europene, în apropiere de Vama Nădlac II și nu numai.

Drumul nu este coș de gunoi 

Cei de la DRDP Timişoara au și transmis un mesaj și anume că: Drumul nu este coș de gunoi.  „Containerele de colectare selectivă a deșeurilor amplasate pe două drumuri naționale din județul Timiș - centura Timișoara Nord și DN 69 Timișoara – Arad – nu sunt destinate depozitării deșeurilor menajere sau vegetale. Pubelele montate înainte de sărbători au fost vizate, încă din primele zile, de cetățeni iresponsabili care și-au făcut curățenie prin ogradă și apoi au depozitat gunoaiele provenite din gospodării în containere și pe lângă ele. Încercăm să reducem fenomenul deșeurilor abandonate ilegal pe marginea drumurilor, dar din păcate amploarea acestui fenomen nu depinde de mărimea coșurilor de gunoi, ci de bun simț, de buna creștere. Vă rugăm să dați dovadă de responsabilitate, de civilizație! Nu mai abandonați gunoiul în locuri nepermise”,  este mesajul celor de la drumuri.

Și primarul orașului Nădlac, Ladislau Vas, spune că, gunoaiele au devenit o problemă. „Problema cea mai mare pentru noi este depozitarea acestor gunoaie, nu strângerea lor, pentru că sunt costuri mari”, spune primarul.

Numărul sacilor de gunoi este destul de mare, doar pe Autostrada A1, s-au adunat 450 de saci de deşeuri în doar trei zile.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite