FOTO „Big Brother“ e cu ochii pe arădeni. 70 de camere video vor supraveghea principalele zone din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentan sunt instalate 30 de camere video
Momentan sunt instalate 30 de camere video

Aradul va deveni un oraş mai sigur. Cel puţin aşa speră autorităţile locale care au anunţat că a fost finalizat proiectul privind amenajarea staţiilor hot spots şi instalarea a zeci de camere video în mai multe zone ale Aradului.

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, derulat de administraţia din Arad, în parteneriat cu cea din Orosháza (Ungaria).

„În acest moment avem finalizat proiectul pe fonduri europene. Putem observa că avem 30 de camere de luat vederi pentru imagini din municipiul Arad şi 30 de locaţii unde ne putem conecta la internet. Mai mult de atât, împreună cu Poliţia vom încheia un protocol prin care aceste imagini să meargă în sprijinul ordinii publice. Vom face propiu-zis o evaluare a siguranţei în Municpiul Arad. În ultima şedinţă de rectificare de buget am alocat bani pentru încă 40 de camere de luat vederi în municipiul Arad. Astfel, vom putea stoca toate imaginile pentru cele 70 de camere ducând astfel o siguranţă pentru populaţie şi venind totodată în sprijinul Poliţiei Locale şi Statale pe ordine publică şi circulaţie”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Acesta mai spune că în momentul în care se va finaliza şi al doilea proiect o să încheie un protocol cu Poliţia. „Înregistrările se vor stoca pentru şase luni”, a mai declarat edilul.

Imaginile transmise de camerele video pot fi urmărite pe site-ul www.aradhotspots.ro/video. Site-ul este optimizat pentru Internet Explorer, iar pentru a accesa o camera video utilizatorul trebuie să tasteze „live“, atât la user, cât şi la parolă.

Pentru acest proiect, care are ca scop promovarea turistică a oraşului, Primăria Arad a obţinut o finanţare europeană de 218.000 de euro, la care se adaugă o contribuţie de la bugetul local de aproape 4.500 de euro.

Staţiile hot spots şi camerele video sunt amplasate astfel: Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Catedrala Minoriţilor, Piaţa „Avram Iancu“, str. Meţianu spre Piaţa Catedralei, Piaţa Primăriei, Piaţa Drapelului, Palatul Cultural şi Piaţa George Enescu, Staţia CFR, Piaţa UTA, Piaţa Fortuna, Pasaj Micălaca – Sala Polivalentă, Zona Industrială Vest, Piaţa Spitalului, Cetatea Aradului şi Podul Decebal, Micălaca – Aleea Borsec, Faleza Mureşului cu Parcul Copiilor, Ştrandul Neptun, Biserica Sârbească, Parcul Reconcilierii, Turnul de Apă, Podul Traian, Statuia Sfânta Treime (Aradul Nou), Aradul Nou – Intersecţia Quark Motors.

Vă mai recomandăm: VIDEO Cumplitul accident feroviar de la Iaşi a fost surprins de o cameră video. Comportamentul şoferului maşinii spulberate de tren este inexplicabil

Sony a explicat ce plănuieşte pentru camera video a PlayStation 4, dar şi de ce consola ajunge abia în 2014 în Japonia

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite