Sony a explicat ce plănuieşte pentru camera video a PlayStation 4, dar şi de ce consola ajunge abia în 2014 în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, noua consolă Sony PlayStation va dispune de un accesoriu similar Kinect de la Microsoft. Mai nou, compania a explicat şi cum va funcţiona această urmărire a gesturilor, dar şi de ce nu va fi lansată consola în Japonia anul acesta, ci abia în 2014. Pe scurt, succesul altor produse e de vină.

PlayStation Eye este replica Sony la Kinect pentru Xbox. Microsoft a adus un plus jocurile de pe Xbox 360 când a introdus acest gadget care, cu trei camere video, monitorizează mişcărilor utilizatorilor şi le transpune în joc. Totuşi, spre deosebire de Kinect, prin Eye nu poţi controla foarte mult consola. Asta în primă fază, deoarece proiectul va fi dezvoltat mai mult în următorii ani, notează Engadget.

„La momentul lansării, recunoaşterea facială va fi necesară pentru autentificare“, a menţionat Mayasu Ito, vicepreşedinte Sony Computer Entertainment. Dincolo de această recunoaştere facială, utilizatorii vor putea da comenzi vocale consolei. Spui numele jocului şi acesta e pornit fără vreo altă acţiune. Cu viitoarele actualizări va fi dezvoltat sistemul mai mult. Mai mult control va fi pus în seama Eye în jocuri, rămâne doar ca Sony să se ocupe de navigare în interfaţa consolei.

Cât despre lansarea PlayStation 4 în Japonia, aceasta întârzie din cauză că publicul se orientează şi spre alte gadgeturi, dar nici lista de jocuri nu este prea mare. „În Japonia, dispozitivele portabile se vând foarte bine. Deci, înainte de toate, titlurile lansate în Japonia sunt pentru Vita şi altele portabile. De aceea PS4 ajunge mai târziu“, a explicat Ito. 

Hai să discutăm şi pe Facebook la „Tech Adevărul“

Află mai multe despre Sony:

IFA 2013: În Berlin, Sony şi-a prezentat primul laptop convertibil. Vaio Fit Multi Flip este tabletă, laptop şi încă ceva

FOTO Cum poate Sony să învingă Samsung şi HTC? Cu Xperia Z1 mini, la fel de bine dotat ca modelul de vârf

VIDEO Sony nu a uitat de jocurile video: are o PlayStation Vita de luat cu tine şi noutatea PS Vita TV pentru sufragerie

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite