Fată lovită crunt de alți adolescenți. Agresiunea a fost filmată și postată pe Facebook | ATENȚIE: imagini care vă pot afecta emoțional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini șocante au fost surprinse într-un video postat pe Facebook, cu mai mulți adolescenți din Arad care bat o colegă. Incidentul a avut loc, în vară, însă abia acum a fost făcut public.

UPDATE 2

Una dintre fetele implicate în bătaie este elevă la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad. Iulia Crișan, directoarea școlii, își apără eleva, despre care spune că „are un comportament adecvat“ la școală.  

„Conducerea actuală a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad a aflat în dimineața zilei de 17 noiembrie, ca urmare a cercetării Inspectoratului de Poliției a Municipiului Arad că o elevă a unității de învățământ a fost implicată într-un incident, în vara anului 2022, pe perioada vacanței de vară. Menționăm că eleva a fost identificată, iar în momentul de față, poliția desfășoară o anchetă. Precizăm că atât corpul profesoral, cât și conducerea liceului dezaprobă genul acesta de comportament, atât în incinta școlii, cât și în afara acesteia. Totodată dorim să evidențiem faptul că eleva implicată are la școală un comportament adecvat, respectuos și nu a cauzat niciodată probleme: ea fiind eleva noastră din februarie 2022”, a declarat directorul Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Iulia Crișan.

UPDATE 1

Marius Göndör, inspectorul școlar general, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Arad, a făcut câteva precizări cu privire la filmulețul devenit public, joi 16 noiembrie 2023, cu privire la bătaia dată unei eleve.

„Am primit în jur de ora 23.00 filmulețul și l-am transmis pe grup la toți directorii de instituții pentru a identifica elevii. Am vorbit și cu polițistul care se ocupă de elevi, iar dimineață la prima oră am început din nou demersurile. Elevii care au participat erau în vacanță. O parte dintre ei au terminat clasa a VIII-a și treceau la liceu. Regret faptul că în postare este denigrat numele unui liceu, deoarece doar o elevă învăța atunci acolo. Acum sunt trei, inclusiv fata bătută, care este colegă cu una dintre agresoare. Chiar în acest moment poliția este la clasa respectivă pentru a vorbi cu elevii. Sunt și de la alte licee. O fată este de la Industrie Alimentară“, a declarat Marius Göndör, șeful ISJ Arad.

Totodată, Marinela Tudoran, directoarea Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, nominalizat în incident, a ieșit cu primele declarații. 

„Conducerea Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad împreună cu corpul profesoral își exprimă indignarea și îngrijorarea față de cele întâmplate și este în deplin dezacord cu fapta în sine. Precizăm că incidentul s-a pretrecut în iulie 2022, dată la care elevii se aflau în vacanța de vară. Grupul de adolescente nu se afla în incinta școlii noastre. De asemenea, la acea dată doar una dintre adolescentele implicate era eleva școlii noastre, celelalte erau eleve la alte școli. Inspectoratul Școlar Județean a anunțat organele abilitate care s-au prezentat la sediul colegiului nostru și au deschis o anchetă în acest caz”, a transmis directoarea Marinela Tudoran. 

Știre inițială

În video se vede cum o tânără este umilită, lovită și bătută cu sălbăticie de un grup de adolescenți.

Grupul bătăiuș este alcătuit atât din fete, cât și din băieți, care se îndeamnă pe rând, sau în grup, să o lovească pe fată.

Aceasta este lovită cu picioarele peste față, cu pumnii și trasă de păr. Nimeni nu îi sare în apărare, fiind înjurată și jignită. Doar o fată are o încercare de a o ajuta, dar este dată la o parte.

Poliția s-a sesizat 

Imaginile au fost făcute publice, joi, 16 noiembrie 2023, iar vineri, 17 noiembrie 2023, reprezentanții IPJ au declarat că s-au autosesizat.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., Compartimentul de Relații Publice al I.P.J. Arad face următoarele precizări: În urma vizionării imaginilor, s-a stabilit că incidentul ar fi avut loc în vara anului 2022, într-o zonă din apropierea pasajului Grădiște din municipiu. Din imagini, s-a stabilit identitatea persoanelor implicate în incident: mai multe eleve, de la două unități școlare din Arad, care la data săvârșirii faptei aveau 15, respectiv 16 ani. În acest sens, polițiștii municipiului Arad s-au sesizat din oficiu, cu privire săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Aceasta a mai afirmat că în acest moment, mai multe persoane sunt audiate „pentru stabilirea stării de fapt și a participației fiecăreia, în vederea luării de măsuri legale, urmând ca, funcție de rezultatul verificărilor, cercetările să fie extinse și cu privire la alte fapte.

A fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, cercetările urmând a fi continuate sub supravegherea unui procuror.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite