Drumul care a stârnit un război al orgoliilor între o primăriță și Consiliul Județean. Fiecare își arogă meritele

0
Publicat:

Un drum din zona de vest a țării devine motiv de dispută între o primăriță și reprezentanții Consiliului Județean. Cei din urmă se arată nemulțumiți de faptul că primărița a postat un text pe Facebook.

Poza postată de primăriță FOTO Emilia Ignișca
Poza postată de primăriță FOTO Emilia Ignișca

Emilia Ignișca, primarul comunei Târnova (județul Arad), a postat o fotografie și un text în care anunță cetățenii că va începe asfaltarea pe un drum important din județ. Mai ales că drumul duce și la tabăra de la Căsoaia, vizitată de copiii din întreaga țară.

Dragi cetățeni, în urma solicitărilor pe care le-am adresat Consiliului Județean Arad, în cursul zilei, ne-am deplasat, în teren, pe șantierul drumului județean Mâsca - Măderat - Agrișu Mare - Arăneag, pentru a stabili unele detalii și totodată, astăzi am primit garanția că în cel mai scurt timp, va începe asfaltarea pe acest drum. Așteptăm cu interes respectarea acestei promisiuni”, este mesajul primăriței.

La câteva ore după postare, vicepreședintele Consiliului Județean Arad a transmis un comunicat de presă în care arată că de fapt toate meritele sunt ale lor.

Drumul județean Mâsca-Măderat-Arăneag este modernizat de Consiliul Județean Arad, care a obținut finanțare prin Programul Anghel Saligny. Drumul realizează o scurtătură către Căsoaia, un apreciat loc de agrement din județul Arad, unde, de asemenea, Consiliul Județean a făcut investiții consistente în ultimii ani.

Șoseaua traversează și localitățile Arăneag și Agrișu Mare, fiind una dintre marile investiții în infrastructura rutieră din această zonă, în ultimele decenii.

Investim în drumul județean Mâsca-Măderat-Arăneag pentru că face parte din strategia Consiliului Județean Arad de modernizare a drumurilor care leagă centre de comună și care duc înspre locuri de interes. Consiliul Județean a finalizat Drumul Vinului, în Podgorie, am modernizat drumul Arad-Horia-Șiria și drumul Pâncota-Târnova-Șilindia-Buteni, iar pasul următor era să intrăm și pe traseele secundare. Odată cu această investiție, gândită și implementată de echipa tehnică de la Consiliul Județean Arad, punem în valoare și frumoasa zonă turistică înspre Căsoaia, unde desfășurăm un program amplu și ambițios pentru modernizarea taberei și a taberei de sculptură”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar.

În comunicat se mai arată că:

De obicei, atunci când un drum este de proastă calitate, unele autorități locale, primari, consilieri, arată cu degetul înspre Consiliul Județean; când Consiliul Județean modernizează drumul și toarnă asfalt nou, aceiași primari și consilieri prezintă asta ca și cum ar fi meritul lor. Se întâmplă și acum. Doamna primar de la Târnova a postat pe Facebook un mesaj în care susține că ar fi solicitat o ședință de lucru pe șantier. În realitate, ședința de lucru a fost organizată de Consiliul Județean și Primăria Pâncota, în vederea găsirii unor soluții pentru drumurile de acces și realizarea canalizării din Măderat. Consiliul Județean a identificat soluția tehnică necesară, care va fi implementată în cadrul proiectului”.

Un proiect mai vechi

Vicepreședintele Răzvan Cadar mai precizează că lucrarea la drumul județean Mâsca-Măderat-Arăneag a început cu mult înaintea campaniei electorale, deci nu este o investiție electorală.

Dar vedem că unii deja își asumă merite pentru el. O spun ferm: meritul este al celor care au muncit pentru acest proiect, au obținut banii, au organizat șantierul și urmăresc etapele lucrării, nu al celor care postează păreri pe Facebook. Le-am promis oamenilor din localitățile respective că modernizăm drumul și ne-am ținut de cuvânt, în câteva săptămâni vor avea și stratul de asfalt. Înțeleg că suntem înainte de alegeri, dar îi rog pe politicienii din zonă să fie sinceri și să nu caute să inducă oamenii în eroare. Îi mulțumesc și doamnei consilier județean Simona Stan, care a asigurat permanent legătura între localnici și Consiliul Județean, și echipei tehnice de la Consiliul Județean, care este prezentă pe șantier cu echipă tehnică de câte ori este nevoie”.

Tabăra de la Căsoaia este una modernă dotată cu teren de fotbal, mese de tenis de masă și parc amenajat cu aparate sprotive pentru cei mici și pentru cei mai mari. Mulți dintre cei care mergeau în zonă se plângeau de drumul greu accesibil 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite