Culmea birocrației din România. O primărie încearcă de șapte ani să preia în proprietate un drum pentru a-l moderniza

0
Publicat:

Primăria comunei Polovragi, din județul Gorj, încearcă de șapte ani să preia în administrare un drum forestier care duce către cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Gorj: peștera lui Zamolxe.

Primăria comunei Polovragi încearcă de șapte ani să preia drumul în administrare Foto: Arhivă
Primăria comunei Polovragi încearcă de șapte ani să preia drumul în administrare Foto: Arhivă

Conducerea Primăriei Polovragi s-a izbit de birocrația de la Romsilva de la care vrea să preia în administrare o porțiune de drum forestier, în lungime de patru kilometri, pentru a-l moderniza. Acest drum străbate Cheile Oltețului și face legătura cu peștera Polovragi, cunoscută și sub denumirea de Peștera lui Zamolxe, și sat de vacanță.

„Este drum forestier și încă nu am reușit să-l preluăm. Există un impediment, deși Direcția Silvică Gorj și Romsilva au manifestat deschidere. Este nevoie de o «ridicare topo», o intabulare a acestui tronson de drum pe care dorim să îl preluăm, însă nu s-au alocat fonduri în acest sens de la Romsilva și Direcția Silvică, pentru a se putea realiza această etapă. Este ultimul pas pe care îl avem de făcut“, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure.

„Ne rotim de cel puțin șapte ani în jurul cozii“ 

Edilul a ajuns aproape de capătul răbdării deoarece au trecu ani buni de când încearcă să preia acest drum: „Ne rotim de cel puțin șapte ani de zile în jurul cozii ca să preluăm acest drum“.

Primarul Gheorghe Epure spune că dorința sa este de a moderniza acest drum, cu toate că au fost pierdute multe oportunități de a atrage fonduri europene: „După ce vom prelua acest drum, vom începe lucrările de amenajare. Avem un un protocol încheiat cu Direcția Silvică Gorj și Ocolul Silvic Polovragi și noi întreținem acest tronson de drum cu plombări. Au fost multe oportunități de finanțare, dar pentru că nu este drumul nostru nu am putut să atragem fondurile necesare“.

Peștera Polovragi este cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Gorj. Peste 70.000 de vizitatori au venit anul trecut la peștera zeului dac Zamolxe. Încasările pe care primăria le-a colectat din biletele de intrare în peșteră s-au ridicat la 1.000.000 de lei, în condițiile în care veniturile totale proprii din bugetul local se ridică la 3.000.000 de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite