Directorul DSP Arad care a folosit electroşocuri pe un coleg s-a mutat la DSP Galaţi. A făcut ture între Arad și noua „casă”

0
Publicat:

Directorul economic al Direcţiei Sănătate Publică (DSP) Arad, Gheorghe Iulian Penzeş, cel implicat în ultimul scandal al istituției, legat de un dispozitiv cu electroşocuri pe care l-a folosit pe un coleg,  a fost detaşat de Ministerul Sănătăţii la Galaţi, pe o funcţie similară.

Gheorghe Iulian Penzeş, director DSP Arad SURSA arhiva personală
Gheorghe Iulian Penzeş, director DSP Arad SURSA arhiva personală

Acest lucru se întâmplă și în urma plângerilor depuse de Sindicatul Sanitas şi de angajaţi ai instituţiei judeţene.

În urma sesizărilor transmise la minister de către Direcţia de Sănătate Publică Arad şi sindicatul nostru, Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a-l detaşa pe directorul economic al instituţiei, pe o perioadă de şase luni, pe o funcţie similară în cadrul DSP Galaţi. În urma acestei decizii, considerăm că a fost restabilit un climat normal de muncă la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Arad”, a declarat preşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru.

Contactat de „Adevărul“, Gheorghe Iulian Penzeş a declarat că marți s-a plimbat cu actele între Galați și Arad. „Mă pregătesc să îmi semneze doamna director de la Arad delegația și apoi spre seară ajung „acasă” la Galați, la un hotel”, a precizat Penzeş.

Ce faceţi, domnule director?

Amintim că în urmă cu o săptămână s-a făcut public scandalul în care directorul economic Gheorghe Iulian Penzeş i-a ameninţat pe unii colegi, spunând că are asupra sa dispozitivul cu electroşocuri pentru a se apăra. El avea şi un spray iritant cu piper.

Conform filmării, la un moment dat directorul economic a pus aparatul cu electroşocuri pe mâna unui coleg şi l-a pornit, iar cel agresat a strigat: „M-ai curentat! Dom'le, vrei să mă omori?".

În scandal a intervenit directoarea instituţiei, Cecilia Irimie, care i-a reproşat lui Penzeş că are asupra sa dispozitivul şi spray-ul. „Ce faceţi, domnule director? Vă rog foarte frumos, domnule director, cu aşa ceva nu veniţi la lucru, nu se poate aşa ceva! Acum mă şpreiaţi pe mine? Nu ne ameninţaţi cu spray-ul! Acum v-am văzut că aţi ameninţat!", a intervenit directoarea Cecilia Irimie.

Un angajat martor la incident a sunat la 112, relatând ce se întâmplă în sediul instituţiei, iar poliţiştii arădeni au intervenit.

Poliţiştii arădeni au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, despre o stare conflictuală între doi angajaţi ai unei instituţii publice din Arad. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, pentru clarificarea stării de fapt. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovirea sau alte violenţe", declarase, în 7 februarie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Conform sursei citate, toate părţile au fost audiate, iar deocamdată dosarul este întocmit cu privire la faptă, adică „in rem".

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite