Al doilea deces al unui pacient cu gripă, în Olt. DSP: „Condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția de Sănătate Publică Olt a anunțat, miercuri, 8 februarie 2023, al doilea deces al unui pacient diagnosticat cu gripă, în județul Olt, în sezonul gripal 2022-2023. Pacientul, care avea și alte boli, a decedat în 31 ianuarie.

Pacientul decedat avea și alte boli și nu se vaccinase antigripal FOTO: arhiva/AFP
Pacientul decedat avea și alte boli și nu se vaccinase antigripal FOTO: arhiva/AFP

Pacientul, din mediul rural, care a decedat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, avea 69 ani, nu se vaccinase antigripal și, precizează reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, avea „condiții medicale preexistente”. Decesul a fost înregistrat în 31 ianuarie 2023.

Primul deces înregistrat la un pacient confirmat cu gripă în județul Olt, în acest sezon gripal, a avut loc în 14 ianuarie, la un bărbat în vârstă de 62 ani, din Slatina.

În prima săptămână a lunii februarie s-au raportat 11 cazuri gripă, cinci femei și șase bărbați. Printre pacienți s-au aflat și un bebeluș (segmentul de vârstă 0-1 an) și trei copii cu vârste între 5-14 ani, șase din cele 11 cazuri fiind spitalizate.

Numărul total al cazurilor de gripă diagnosticate în județul Olt a ajuns la 162, dintre acestea 40 fiind confirmate prin metoda de testare RT-PCR, iar diferența, prin teste antigenice rapide.

Infecțiile respiratorii continuă să-i ducă pe cetățeni la medic, în prima săptămână din februarie fiind înregistrate 697 cazuri (dintre acestea, 46 persoane internate). În continuare se menține mare și numărul cazurilor de pacienți diagnosticați cu pneumonie - 377 în ultima săptămână, dintre care aproape 100 au fost internați.

Medicii ne atrag în continuare atenția să ocolim aglomerațiile și să evităm contactul cu persoanele bolnave, să ne îmbrăcăm adecvat temperaturilor de afară, să evităm consumul de alcool și cafeină pentru a preveni deshidratarea, să mâncăm multe fructe și legume și să nu uităm de regulile minimale de igienă.

De asemenea, la primele simptome de boală să ne adresăm medicului și să nu recurgem la automedicație. Persoanele afectate de boală se recomandă să nu părăsească domiciliul și să fie îngrijite într-o cameră bine aerisită și încălzită, separat de restul familiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite