DSP Constanța, avertisment referitor la virozele respiratorii: „Purtați mască în spații închise, neventilate”

0
Publicat:

Virozele respiratorii reprezintă unul dintre cele mai comune tipuri de patologii cu transmitere interumană, mai ales în sezonul rece și sunt o infecție a căilor respiratorii superioare sau inferioare.

Mască purtată de copii - arhiva foto Adevărul
Mască purtată de copii - arhiva foto Adevărul

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța arată că România se confruntă cu un număr ridicat de infecţii respiratorii, iar la ultima raportare pe raza județului Constanța s-au înregistrat: Infecții acute ale căilor respiratorii superioare 3.546 de cazuri, pneumonii 1.031 de cazuri și gripă 115 cazuri.

Astfel, DSP Constanța trage un semnal de alarmă și face câteva recomandări populației pentru reducerea transmiterii infecțiilor.

Prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii sunt posibile în mare măsura dacă sunt respectate o serie de reguli:

- respectarea cu strictețe a măsurilor igienico-sanitare;

- purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, slab ventilate;

- evitarea spațiilor aglomerate;

- în cazul copiilor care prezintă simptomele unei viroze respiratorii se recomandă izolarea și este important să nu meargă în comunități (grădiniță, școală, after school) pentru că pot răspândi foarte ușor infecția;

- evitarea contactului cu persoanele simptomatice;

- aerisirea încăperilor, sălilor de clasă sau a birourilor cu menținerea unei temperaturi de 18-20 grade C.

De asemenea, DSP arată că incidența cazurilor de COVID-19 este de 0.33 pe raza județului Constanța (254 de cazuri). 

Unicul Spital de Boli Infecțioase din Dobrogea, parțian închis

Trebuie menționat faptul că singurul spital de boli infecțioase din Dobrogea, cel din municipiul Constanța, funcționează la o capacitate redusă din cauza incendiului izbucnit în toamna anului 2021 la Secția ATI. Aunci, șapte pacienți internați cu COVID-19 au murit. 

Din acel moment, autoritățile au promis diferite soluții ca Spitalul de Boli Infecțioase să revină la activitatea normală, inclusiv instalarea unui spital modular, dar nimic nu s-a întâmplat. Un întreg corp al clădirii este închis, iar Primăria Constanța - proprietara imobilului - evită să mai discute pe tema reabilitării și dării în funcțiune a unității medicale. 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite