An bun pentru recolta de struguri din Podgoria Aradului. Vinul ajunge în mai multe ţări ale Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producţia de struguri este una bună în acest an FOTO arhivă Adevărul
Producţia de struguri este una bună în acest an FOTO arhivă Adevărul

Vinul va pleca, în următoarea perioadă, de la Arad, cel puţin aşa arată producţia de struguri. Podgoria Aradului este cea mai cunoscută din vestul ţării, iar specialiştii spun că strugurii pentru cel mai bun vin se fac pe dealurile din zonă.

Cele mai utilizate soiuri pentru vinuri albe sunt: Fetească Regală, Muscat Ottonel, Riesling, Sauvignon, iar pentru vinurile roşii: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cadarcă Neagră, Burgund mare.

Vinurile produse ajung atât în România, cât şi în multe ţări al Uniunii Europene, printre care Germania, Franţa, Anglia, Ungaria ori Belgia, şi chiar în Asia, în special în China. Nu mai puţin de 25 de procente din producţia anuală a fabricii din Arad merge la export. Producătorul de vin, Geza Bala, spune că în acest an calitatea vinului va fi foarte bună, deoarece s-a intervenit la timp şi nu au fost probleme.

Podgoria Aradului are 3.000 de hectare de viţă de vie, din care, prin programul de restructurare – reconversie a plantaţiilor viticole, au fost replantate, în urmă cu trei ani, cu viţă de vie, cu soiuri pentru struguri de vin, aproape 2.000 de hectare, pentru reconversia cărora s-a achitat peste 25.500.000 euro. Judeţul Arad este, din acest punct de vedere, printre primele trei judeţe din România care au realizat această suprafaţă şi au atras această sumă din fonduri UE.

Vă mai recomandăm: Începe „Sărbătoarea Vinului în Podgoria Aradului”

Cel mai vechi vin din România. „Comoara“ bahică din colecţia de la Miniş

Arad

Top articole

Partenerii noștri

image
stiripesurse.ro

Ultimele știri
Cele mai citite