Teleormanul se topeşte. Cod Portocaliu de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teleormănenii au parte de o zi sufocantă din punct de vedere meteorologic. Mercurul din termometre va atinge, la orele prânzului, temperaturi anormale, peste 40 de grade Celsius, la umbră. Meteorologii au emis pentru astăzi o atenţionare cod galben, iar pentru mâine cod portocaliu.

Săptămâna aceasta va fi una fierbinte, la propriu. Meteorologii au emis o atenţionare COD GALBEN valabilă pentru astăzi, iar pentru mâine COD PORTOCALIU. Potrivit specialiştilor ANM canicula se va intensifica şi va persista în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80, iar temperaturile maxime vor depăşi 40 de grade la umbră.

Până în momentul de faţă, la nivelul judeţului Teleorman nu au fost înregistrate cazuri de lipotimii sau deshidratări şi nici decese ca urmare a temperaturilor ridicate. 

Îmbracă-te corespunzător afară şi în casă

Cel mai important lucru când ieşi afară este să te acoperi. Protejează-ţi capul şi pielea, pentru a preveni arsurile şi insolaţia. Poartă haine lejere, în culori deschise din materiale naturale. Poţi lua în calcul să te îmbraci în haine din materiale speciale destinate sportivilor, care absorb transpiraţia. Şi în casă este important cum te îmbraci. Evită poliesterul sau alte materiale sintetice şi îmbracă haine lejere din fibre naturale (bumbac, in, cânepă) în culori deschise.

Hidratează-te

Dacă eşti nevoit să mergi sau să lucrezi prin soare, ai grijă să te hidratezi corespunzător. Evită băuturile alcoolice, acidulate şi cu cofeină. Toate acestea favorizează deshidratarea. Bea mai multă apă decât crezi că ai nevoie. Apa se pierde şi prin transpiraţie. În plus, transpiraţia ajută la reglarea temperaturii corpului.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite