Un singur cort anti-caniculă în Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexăndrenii au la dispoziţie şi cortul anti-caniculă al Crucii Roşii foto: Claudiu Dumitrache
Alexăndrenii au la dispoziţie şi cortul anti-caniculă al Crucii Roşii foto: Claudiu Dumitrache

14 puncte de prim-ajutor sunt disponibile în judeţul Teleorman, în pieţe, în parcuri, de unde populaţia poate beneficia de apă şi aer condiţionat. În Alexandria un singur cort anti-caniculă îi întâmpină pe trecători cu apă rece.

Canicula care a pus stăpânire pe judeţul Teleorman a determinat autorităţile să instaleze corturi unde trecătorii se pot hidrata cu apă rece. Chiar şi voluntarii de la Crucea Roşie asigură servicii de prim-ajutor pentru trecătorii afectaţi de temperaturile ridicate.

În municipiul Alexandria au fost organizate patru puncte (trei ale DSP şi unul al Crucii Roşii) unde se vor asigura servicii de prim-ajutor şi se va măsura tensiunea arterială.

Acestea se găsesc în piaţa centrală, piaţa PECO, la sediul primăriei şi pe centru, în apropiere de magazinul Crinul. În Turnu Măgurele cetăţenii pot primi ajutor la punctele amenajate în parcul central, la dispensarul şcolar şi în piaţă.

Roşiorenii au la dispoziţie doar două puncte de prim-ajutor situate în sediul primăriei şi la Policlinica Spitalului Caritas. La Videle au fost amplasate tot două puncte de prim-ajutor, unul în piaţa agroalimentară, iar celălalt în sediul primăriei.

În cel mai sudic oraş al ţării, Zimnicea se găsesc trei puncte de prim-ajutor. În sediul primăriei, în Piaţa Centrală şi la Liceul Teoretic.

Medicii atenţionează populaţia, ca în aceste zile caniculare, când în Teleorman sunt preconizate chiar şi peste 40 de grade Celsius, la umbră, să consume cât mai multe lichide şi să evite contactul cu razele soarelui în perioadele critice ale zilei.

Pe aceeaşi temă:

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite