Zeci de gospodării inundate în Alba în urma unor viituri puternice provocate de ploi torențiale FOTO VIDEO

0
Publicat:

Câteva zeci de gospodării din mai multe localități din Alba au fost în urma unor ploi torențiale ce s-au produs duminică seara. De asemenea, au fost colmatate străzi, drumuri și două localități au rămas fără energie electrică.

În localitatea Șard, apa a intrat în zeci de gospodării FOTO ISU Alba
În localitatea Șard, apa a intrat în zeci de gospodării FOTO ISU Alba

Zeci de case sau subsoluri au fost inundate, duminică seara, în localitatea Şard, în urma revărsării cursurilor de apă Ighiu, Ighiel şi Ţelna, alte subsoluri, inclusiv ale unor blocuri, fiind în aceeaşi situaţie în municipiile Alba Iulia şi Blaj, din cauza incapacităţii canalizării de preluare a apei pluviale.

Potrivit unui bilanţ transmis luni dimineaţa de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în satul Şard, comuna Ighiu, cursurile de apă Ighiu, Ighiel şi Ţelna s-au revărsat, provocând o inundaţie rapidă, care a afectat aproximativ 80 de gospodării, din care circa 40 de case sau subsoluri.

FOTO ISU Alba
FOTO ISU Alba

În aceeaşi localitate, circulaţia rutieră a fost blocată temporar pe DN 74, pe un sector de drum de 100 de metri, precum şi pe DJ 107H, Şard-Ighiu, pe circa 1,2 kilometri. În Ighiu, revărsarea cursului de apă a provocat inundarea a 9 subsoluri. În ambele localităţi, a fost întreruptă electricitatea.

În total, potrivit ISU Alba, au fost înregistrate efecte în 8 localităţi de pe raza a 7 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, fără a fi înregistrate victime.

În municipiul Alba Iulia, au fost afectate de inundaţii generate de băltiri şi incapacitatea canalizării de preluare a apei pluviale 12 subsoluri, dintre care 2 de bloc. Din aceeaşi cauză, în municipiul Blaj au fost inundate 21 de subsoluri, din care un subsol de bloc şi un garaj.

În satul Teleac, comuna Ciugud, revărsarea aluviunilor de pe versant a inundat o stradă principală. Pe DJ 107K, Galda de jos - Întregalde, a fost colmatat un podeţ.

În Sâncel, au fost, de asemenea, două podeţe colmatate pe DJ 107. Peste 100 de pompieri militari şi voluntari au intervenit pentru evacuarea apei şi a mâlului.

FOTO ISU Alba
FOTO ISU Alba

La nivelul Detaşamentelor Alba Iulia şi Aiud, precum şi la Garda de Intervenţie Blaj, a fost solicitat să se prezinte la serviciu întreg personalul aflat în tură liberă.

Duminică seara, au fost emise 6 mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite