Un tată din România este judecat pentru că „și-a manipulat psihologic” fiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din județul Alba este judecat că a pus în pericol dezvoltarea morală și intelectuală a fiului său minor prin manipulare psihologică și prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei acestuia.

Bărbatul este acuzat că și-a abuzat emoțional fiul minor FOTO Shutterstock
Bărbatul este acuzat că și-a abuzat emoțional fiul minor FOTO Shutterstock

Acuzațiile penale care sunt formulate la adresa persoanei inculpate sunt mai puțin întâlnite în practica judiciară. Bărbatul este acuzat de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului și rele tratamente aplicate minorului.

„În perioada martie 2018 - martie 2022, inculpatul „a pus în primejdie gravă dezvoltarea intelectuală și morală a fiului său minor, manipulându-l psihologic prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei minorului, cu inducerea fricii faţă de aceasta”, conform încheierii care este disponibilă pe platforma rejust.ro.

Acuzat că i-a indus minorului sentimente negative față de mamă

Potrivit procurorilor, bărbatul este acuzată că i-a indus minorului sentimente negative față de mamă: „Exhibarea unei atitudini de natură a afecta imaginea acesteia, care a fost prezentată ca o ameninţare, precum şi prin întreţinerea atitudinii minorului de respingere a mamei, prin neefectuarea vreunui demers real de corijare a manifestărilor copilului faţă de mamă, în scopul de a îndepărta minorul faţă de aceasta şi de a-i schimba gândurile şi sentimentele faţă de mamă”.

Expresia unui abuz emoţional asupra minorului

Anchetatorii susțin că s-a comis un abuz emoțional asupra copilului: „Constituie expresia unui abuz emoţional asupra minorului, de natură a-i pune în pericol dezvoltarea psihică, întrucât acesta a prezentat tulburări ale ariei afective manifestate prin anxietate, elemente depresive şi angoase”.

Toate aceste aspecte sunt cuprinse într-un raport de expertiză psihologică judiciară. În plus, în actul de sesizare se mai susține că timp de aproape cinci ani, bărbatul l-a reținut pe minor fără consimţământul mamei acestuia, încălcând mai multe hotărâri judecătorești.

Dosarul urmează să intre pe fond și să fie judecat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite