Un polițist din Alba a refuzat o mită de 100 de milioane de lei. Dialogul halucinant dintre șofer și omul legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un șofer din Alba care a încercat să mituiască un om al legii a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, potrivit Alba24.ro.

Polițist de la Rutieră Arhivă Adevărul
Polițist de la Rutieră Arhivă Adevărul

Incidentul a avut loc pe 10 octombrie 2023, în jurul orei 19:00, la intrarea în orașul Zlatna. Cu doar câteva minute înainte, bărbatul acroșase un alt autoturism. Pentru că i-a rupt oglinda și a plecat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, păgubitul a sunat la 112. 

Un agent de poliție a depistat autoturismul în trafic și l-a tras pe dreapta pe șofer. L-a legitimat, iar la testarea cu aparatul etilotest a reieșit o alcoolemie de 0,11 mg alcool pur în litrul de aer expirat. Polițistul l-a anunțat pe șofer că îi va suspenda permisul de conducere pe 90 de zile.

A fost momentul în care bărbatul de la volan a încercat să-l mituiască pe agent, cu gândul că va fi iertat. "Oprește-o, bat-o soarele", a fost reacția șoferului, când i s-a spus că e filmat cu bodycam-ul agentului.

Ulterior, în șoaptă, bărbatul a început negocierea. Iată dialogul dintre șofer și polițistul rutier, redat de magistrați în motivarea instanței:

ora 19:19:08 - Îți dau 1.000 de euro, șefule! - Bă, tu vrei să-ți fac dosar penal?

ora 19:19:32 - Șefu', îți dau 100 de milioane, șefule! - Bă omule, tu ești bolund la cap?

ora 19:19:58 - Șefu', îți dau 100 de milioane! - Bă, tu nu încetezi?!

După ce a refuzat șpaga, polițistul a raportat cazul superiorilor. Pe lângă faptul că a rămas fără permisul de conducere, șoferul s-a ales și cu dosar penal.

Pe parcursul procesului, bărbatul și-a recunoscut vina și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul de caz.

Pe 27 februarie 2024, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. În plus, este obligat să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității.  Decizia nu este definitivă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite