Un șofer a lovit cu maşina un polițist, apoi şi-a abandonat autoturismul şi a fugit. Cum a fost prins și arestat

0
Publicat:

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce, sâmbătă, a lovit un poliţist cu maşina în Sectorul 1, apoi şi-a abandonat autoturismul şi a fugit de la locul accidentului, potrivit Agerpres.

Conducătorul auto a forţat barajul instituit de poliţişti. FOTO Facebook Poliția Română
Conducătorul auto a forţat barajul instituit de poliţişti. FOTO Facebook Poliția Română

„La data de 25 februarie 2024, în jurul orei 0,55, Judecătoria Sectorului 1 şi-a însuşit propunerea Parchetului şi a emis pe numele conducătorului auto mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile", a transmis, duminică, Brigada Rutieră a Capitalei.

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, pe şoseaua Nordului din Sectorul 1 al Capitalei, unde era organizată o acţiune de control pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În jurul orei 4,30, un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au plecat imediat în urmărirea acestuia, reuşind, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă.

A forțat barajul poliției

Conducătorul auto a forţat barajul instituit de poliţişti, acroşându-l pe unul dintre aceştia, care începuse procedura de extragere forţată din autoturism, după care şi-a continuat deplasarea.

În urma acestei acţiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată.

După producerea acestui al doilea eveniment, conducătorul în cauză a abandonat autoturismul pe o altă stradă din Sectorul 1, încercând să-şi asigure scăparea pietonal.

Poliţiştii l-au depistat pe acesta într-o zonă adiacentă şi l-au imobilizat cu ajutorul mijloacelor din dotare, a precizat Brigada Rutieră.

Amintim că, pe 13 februarie, un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere a fost accidentat în București, fiind luat pe capotă de o șoferiță neatentă.

În urmă cu câteva zile, un accident rutier similar a avut loc în Cisnădie (Sibiu), unde un polițist aflat în timpul serviciului a fost lovit de o mașină condusă de un cetățean german. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite