Studentă intrată cu 10 la Academia Militară, mesaj pentru liceeni: „Este de datoria noastră să ne apărăm patria“

0
0
Publicat:

Emilia Stelea a fost șef al promoției 2023 de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, având media generală de 9,81. Ea a devenit studentă la Academia Militară de la București și a adresat un mesaj pentru liceeni.

Emilia Stelea a revenit între elevii de liceu FOTO Colegiul Militar Mihai Viteazul
Emilia Stelea a revenit între elevii de liceu FOTO Colegiul Militar Mihai Viteazul

La ceremonia de deschidere a noului an școlar de la Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, Emilia Stelea, șefa promoției 2023, a revenit pentru câteva ore în liceu. Actualmente studentă la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” de la București,  Emilia Stelea a fost felicitată în cadru festiv de școala absolvită. Ea a primit, conform tradiției, placheta de onoare şi diploma în semn de apreciere și mulțumire pentru performanţele obţinute, precum şi contribuţia adusă la creşterea prestigiului colegiului.

Întoarcerea în calitate de student militar, reîntâlnirea cu foștii colegi, cu dascălii și cadrele militare au fost un moment emoționant pentru Emilia Stela, iar sentimentele pe care le-a simțit au fost de „gratitudine, considerație și al datoriei”.

„Există un timp pentru fiecare trăire, un timp al copilăriei, un timp al adolescenței, unul al senectuții. Fiecare dintre noi îl percepe subiectiv în funcție de emoțiile care-i confer legitimare și justificare, în funcție de oamenii care, deși trecători prin viețile noastre, își păstrează perpetuu spațiul lor undeva acolo, în atriul stâng sau ventriculul drept. În inima noastră.

Aceștia sunt oamenii care te ajută să privești viața ca pe un dar, care-ți dau puterea de a fi tu însuți într-o lume în care poți să devii ceea ce gândești, poți să creezi ceea ce îți imaginezi. Cu aceste gânduri am intrat, din nou, de data aceasta, ca absolventă, pe porțile colegiului militar, iar sentimentul care m-a copleșit a fost cel de gratitudine, de considerație, și, poate mai intens ca oricând, sentiment al datoriei, ca o obligație morală față de toți cei care mi-au modelat caracterul în cei patru ani de școală militară”, spune studenta.

Emilia a primit placheta de onoare FOTO Colegiul Militar Mihai Viteazul
Emilia a primit placheta de onoare FOTO Colegiul Militar Mihai Viteazul

Purtând acum uniforma Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” de la București, instituție la care va studia începând din această toamnă, Emilia consideră că anii de liceu nu reprezintă doar însușirea unor cunoștințe ci și a unor valori fundamentale ale pregătirii sale pentru viaţă.

„Aici am învățat că iubirea față de țară, patriotismul sunt parte din ființa noastră, că este de datoria noastră să ne apărăm patria, să-i protejăm pe semenii noștri. Numai așa putem să apreciem pacea și frumusețea pământului, să descoperim miracolul existenței zi de zi. Educatorii mei au fost acești oameni minunați care și-au asumat dificila sarcină a dezvoltării noastre, a dimensiunii formative, orientate către valori, atitudini, comportamente”, a completat tânăra.

Emilia Stelea a fost admisă prima la specializarea „Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională” din cadrul Academiei Tehnice Militare București. Cu media de absolvire a liceului 9,90 și cu media 9,63 la examenul de Bacalaureat, Emilia a absolvit colegiul militar din Alba Iulia cu cea mai mare medie generală - 9,81.

Timp de patru ani, Emilia Stelea, a avut cele mai bune rezultate în promoție, dovedind aceeași performanță și la testul de verificare a cunoștințelor în vederea admiterii în academiile militare, susținut la disciplinele Matematică, Informatică și Limba engleză, la care a obținut media 10.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite