Colegiul care este pepinieră pentru Academia Militară. Cinci absolvenți vor deveni piloți de aeronave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi absolvenții din promoția anului 2023 de la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia au fost admişi în academii militare. Unul dintre elevi a fostr admis la Academia Forțelor Navale a SUA.

Absolvenți ai Colegiului Național Militar din Alba Iulia FOTO Facebook
Absolvenți ai Colegiului Național Militar din Alba Iulia FOTO Facebook

Reprezentanții unității de învățământ militar din Alba Iulia au analizat rezultatele obţinute de absolvenţii promoţiei 2023 – „General Constantin Christescu – 100” la examenul de Bacalaureat şi la admiterea în instituțiile de învățământ superior militar.

Promovarea examenului de Bacalaureat în procent de 100%, o performanță înregistrată de 13 ani consecutiv, cu media generală 9,05, și examenul de admitere în academii tot în procent de 100% reflectă nivelul de pregătire al absolvenților și calitatea actului educațional. Mulţi dintre tineri au fost admişi pe primul loc la specializările la care au dat admitere.

Această promoție ne-a adus satisfacții și trebuie felicitați absolvenții, profesorii și cadrele militare de la companie pentru efortul, implicarea și coerența în acțiune. Sperăm ca și noul an școlar, care va începe în câteva zile, va fi cel puțin la același nivel”, a spus comandantul colegiului militar, colonel Marcel Domșa.

Un alt rezultat de excepție ce trebuie menționat este admiterea, în această vară, a absolventului Daniel Popa la Academia Forțelor Navale a SUA.

Cinci absolvenți vor deveni piloți

Un alt motiv de mândrie este faptul că la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov la specializarea Management Aeronautic, arma Aviație - piloți aeronave cu motoare reactive, cinci din cele 13 locuri pentru care au concurat absolvenții de colegii militare au fost ocupate de foști elevi ai unităţii din Alba Iulia. Visul de a zbura va deveni astfel realitate pentru Alexandru Gheorghe, Bianca Ilieș, Adrian Mortură, Alex Oltean și Maria Preda, mediile de repartiție ale acestora fiind cuprinse între 9,23 și 9,10.

Absolvenții care vor deveni piloți militari FOTO Colegiul Militar „Mihai Viteazul”
Absolvenții care vor deveni piloți militari FOTO Colegiul Militar „Mihai Viteazul”

„Deși îmi doream de multă vreme, înainte de toate mi-a fost frică până și să sper că voi ajunge pilot, conștientă fiind de dificultatea probelor care vor urma, însă prin ambiție și muncă am reușit să-mi îndeplinesc acest vis. Acum privesc cu mai multă încredere și curiozitate spre viitor, dorindu-mi să fac față tuturor provocărilor care mă așteaptă. Ca fată, am primit multe întrebări legate de alegerea mea de a lucra în acest domeniu, răspunsul e simplu: îmi place să cred că voi deveni una din femeile care dovedesc că și noi suntem capabile de a realiza lucruri mărețe”, a mărturisit absolventa Maria Preda.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite