Ce înseamnă viaţa de elev militar. Povestea şefei de promoţie de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
absolventa militar alba

Absolventa Daria Pascu este şefa promoţiei 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia – 100” a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Cu 9,91 media de absolvire a claselor IX-XII şi media 9,73 la examenul de Bacalaureat, Daria a absolvit colegiul militar albaiulian cu cea mai mare medie generală, 9,85.

Despre această performanţă, Daria spune că o onorează şi o responsabilizează în acelaşi timp, reprezentând confirmarea unei pregătiri temenice, dar şi rezultatul unei munci în echipă.

La testul de verificare a cunoştinţelor susţinut în vederea admiterii în academiile categoriilor de forţe, Daria a obţinut două note de 10 la matematică şi limba engleză şi nota 9 la informatică, iar cu media de repartiţie 9,77 a fost admisă la specializarea Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” Bucureşti.

„Sunt onorată să primesc titlul de şef de promoţie”, un titlu care confirmă pregătirea temeinică, dorinţa de aţi atinge obiectivele stabilite şi aţi transforma visurile în realitate.

Totodată, acest titlu responsabilizează şi însumează atât munca mea, cât şi a colegilor mei, întrucât am fost o echipă, ajutându-ne mereu unii pe alţii, astfel reuşind împreună să îi facem mândri pe cei care ne-au adus până aici: părinţi, profesori şi cadre militare”, afirmă absolventa Daria Pascu, potrivit Colegiului Naţional Militar din Alba Iulia.

Ce înseamnă viaţa de elev militar

Despre colegiul militar, Daria afirmă cu tărie că este locul în care momentele frumoase se împletesc cu diverse situaţii dificile.

„Încă dinainte să fac parte din acest colectiv minunat, mi-a fost prezentat în atâtea moduri diferite, şi totuşi, acum nu pot rezona cu niciunul din ele. Viaţa de elev militar a fost o adevărată surpriză pentru mine: plină atât de momente frumoase, speciale, pe care nu le voi uita niciodată şi de care nu aş fi putut avea parte altundeva, cât şi de situaţii dificile, mai puţin plăcute, care au avut totuşi un impact enorm în modelarea caracterului meu.

Cred că sentimentul care şi-a făcut cel mai tare simţită prezenţa în ultima perioadă, atât în sufletul meu, cât şi în sufletele colegilor mei, este greutatea de a accepta şi a conştientiza că acesta este într-adevăr finalul anilor de liceu şi că în septembrie nu ne vom mai îmbrăţişa în mijlocul platoului, bucuroşi că ne revedem după o vară întreagă. Astfel, din perspectiva mea, colegiul militar poate fi descris ca un loc care, cu bune şi cu rele, te ajută să ajungi unde ţi-ai propus, motiv pentru care voi afirma mereu cu mândrie că sunt absolventă a Colegiului Naţional Militar Mihai Viteazul”, a mărturisit, cu emoţie, tânăra absolventă.

absolventa militar alba

Foto: Colegiul Militar Alba Iulia

Inteligentă, mereu pozitivă şi altruistă, aşa o caracterizează pe Daria dirigintele ei, Ioan Nistor.  ”Încă de la prima discuţie pe care am avut-o cu ea, am fost impresionat de dorinţa ei acerbă de a urma o carieră militară, dar şi de aspiraţiile înalte pe care şi le-a propus. Chiar dacă nu a făcut parte din colectivul clasei de la începutul clasei a IX-a, transferându-se în clasa a XI-a în colegiul nostru, a reuşit să se adapteze foarte repede atât din punct de vedere al învăţăturii, cât şi din punct de vedere al relaţionării cu colegii.

Inteligenţa, gândirea pozitivă şi altruismul au ajutat-o să se integreze extrem de rapid în clasă, fiind apreciată şi respectată de colegi, care au văzut-o ca pe un adevărat model. Dincolo de reuşitele şcolare, Daria este şi un om deosebit, care şi-a ajutat colegii ori de cât ori aceştia au avut nevoie, implicându-se totodată activ şi în campaniile filantropice organizate de colegiu”, a spus dirigintele Ioan Nistor.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Spectacolul uriaş de pe Muntele Găina, din 1963. Peste 100.000 de oameni, la „Târgul de Fete”. Amintiri cu Benone Sinulescu şi Irina Loghin FOTO

Scăderea cotaţiilor la cupru afectează cea mai profitabilă exploatare minieră din România. Ce măsuri a luat compania

  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite