Tânăr militar, admis primul la Academia Forţelor Aeriene. Radu Bălășoiu: „Visul meu a prins aripi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un absolvent al Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul" din Alba Iulia a fost admis pe prima poziție din clasament la specializarea Controlor trafic aerian de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov.

Radu Bălășoiu SURSA Colegiul Militar Alba
Radu Bălășoiu SURSA Colegiul Militar Alba

Pentru că succesul nu vine imediat şi cu siguranţă nu este uşor de obţinut, Radu Bălășoiu s-a pregătit intens, cu perseverenţă şi multă dedicare, iar acum culege recompensele. Absolventul afirmă că, pe lângă munca intensă şi ambiţia, educaţia părinţilor, cunoştinţele şi experienţele dobândite pe parcursul colegiului militar, sunt cele care l-au ajutat să devină cea mai bună versiune a lui.

La finalul unei călătorii care pune punct vieţii de licean şi dă startul unei noi aventuri, studenţia, Radu trăieşte bucuria reuşitei unui început perfect pentru viitoarea carieră militară. Un vis care a prins aripi în colegiul militar şi l-a motivat şi care este pe cale să se împlinească.

În urmă cu patru ani am intrat pentru prima dată pe porțile Colegiului Național Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, bagajul fiind reprezentat de educația primită de la părinţi și de idealul arzător de a deveni cea mai bună versiune a mea. Aici pot spune că visul meu a prins aripi, drumul spre o carieră militară începând să se materializeze pe parcursul perioadei liceului.

Calea spre reușita de a fi primul admis la specializarea Controlor trafic aerian de la Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov nu a fost una ușoară, fiind necesară multă ambiție, perseverență, dedicare şi ore de studiu intens, dar toate acestea au meritat pe deplin.

Sunt foarte recunoscător tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea mea ca individ, în special părinților, cadrelor militare ale colegiului, profesorilor și colegilor mei, persoane care mi-au oferit sprijin necondiţionat şi care și-au arătat disponibilitatea ori de câte ori am avut nevoie”, afirmă tânărul militar.

Recent, șefa Promoției 2023 a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, Emilia Stelea, a fost admisă prima la specializarea „Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională” din cadrul Academiei Tehnice Militare București. Cu media de absolvire a claselor IX-XII de 9,90 și cu media 9,63 la examenul de Bacalaureat, Emilia a absolvit colegiul militar din Alba Iulia cu cea mai mare medie generală - 9,81.

Timp de patru ani, ea a avut cele mai bune rezultate în promoție, dovedind aceeași performanță și la testul de verificare a cunoștințelor în vederea admiterii în academiile militare, susținut săptămâna aceasta la disciplinele Matematică, Informatică și Limba engleză, la care a obținut media 10.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite