Se vând cele mai mari hoteluri din Alba Iulia, simboluri ale comunismului. Banii solicitați pentru Parc și Cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două dintre primele hoteluri construite la Alba Iulia, în perioada regimului comunsit, au fost scoase la vânzare. Proprietarii solicită pentru fiecaremai multe milioane de euro.

Hotelurile Parc și Cetate se vând cu 6,5 milioane de euro fiecare FOTO Adevărul
Hotelurile Parc și Cetate se vând cu 6,5 milioane de euro fiecare FOTO Adevărul

Hotelurile Cetate și Parc sunt emblematice pentru Alba Iulia și au fost construite pe vremea comunismului. Hotelul Cetate se află în imediata apropiere a Cetății Alba Carolina, iar Hotel Parc, în zona centrală a orașului. În cazul hotelului Parc a existat o extindere în anii 2000, când a fost construită aripa de patru stele și o piscină interioară.

Hotel Cetate, situat într-o poziție-cheie, lângă principala atracție turistică a orașului – Cetatea Alba Carolina. Prețul cerut este de 6.500.000 euro (912 euro/mp), potrivit anunțului de vânzare/licitație. Este descris ca fiind amenajat în stil “Împăratul Romanilor”, dispune de recepţie, sală pentru servirea micului dejun, restaurant, lift, parcare proprie păzită.

Hotelul Cetate are 108 camere și cinci apartamente FOTO Adevărul
Hotelul Cetate are 108 camere și cinci apartamente FOTO Adevărul

Hotelul are 10 etaje, cu 5 apartamente, 100 camere duble și 8 camere single. „Dispune de unitâți de cazare mobilate cu gust, dotate cu toate facilităţile”, se mai arată în anunț. Restaurantul are o capacitate de 216 locuri, salonul de mic dejun 56 de locuri, iar grădina de vară 56 de locuri.

Proprietarul Hotelului Cetate este Aurel Munteanu, din Sibiu, fost fotbalist la InterSibiu și la Sportul Studențesc. El mai deține Hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu și Aurelius – Împăratul Romanilor din Brașov.

Hotel Parc se află lângă parcul din centrul orașului Alba Iulia. Are 64 camere și 8 apartamente, 3 restaurante, sală de conferințe de mari dimensiuni, piscină interioară, jacuzzi și sală de forță, se arată în anunțul de vânzare.

Hotelul Parc este închis din 2020 FOTO Adevărul
Hotelul Parc este închis din 2020 FOTO Adevărul

Suprafața totală este de 4.500 mp (hotelul) și 1.500 mp (anexe), pe 3.100 mp de teren. Hotelul a fost modernizat în 2013, iar în proporție de 50% este clasificat la patru stele. Prețul anunțat este de 6.490.000 euro (1.082 euro/mp).

Hotel Parc este deținut de societatea Parc SA, în care sunt acționari moștenitorii fostului proprietar, Nicolae Pușcaș. Hotelul a fost închis în anul 2020, odată cu pandemia de coronavirus și nu a mai fost redeschis de către proprietari.  Înainte de 1989 a fost hotelul partidului (PCR), aici locuind Nicolae Ceaușescu și alți demnitari comuniști când se aflau la Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite