Romsilva bagă 7 milioane de lei în reabilitarea unui drum care să permită exploatarea pădurii din zona Șureanu

0
Publicat:

Un drum forestier în lungime de 11,2 km din Alba, care leagă DN 67 C – Transalpina de Luncile Prigoanei, în zona turistică a masivului Șureanu, va fi reabilitat printr-o investiție de peste 6,7 milioane de lei.

Zona în care drumul forestier se conectează cu Transalpina FOTO captură Google Maps
Zona în care drumul forestier se conectează cu Transalpina FOTO captură Google Maps

Drumul pietruit cu o bandă va asigura un acces mai bun în zonă pentru transportul forestier și va facilita și accesul populației în zona turistică Luncile Prigoanei. Nu va exista, însă, acces auto pentru turiști având în vedere că va rămâne, în continuare, la stadiul de drum forestier.

O licitație pentru contractarea unui operator care să deruleze lucrările a fost lansată de Regia Națională a Pădurilor, prin Direcția Silvică Alba. Valoarea estimată a investiției este de 6.742.646 lei, fără TVA. Drumul pleacă din DN 67 C, cu circa șapte kilometri înainte de barajul Oașa și face legătura cu zona turistică din masivul Șureanu.

Proiectat pentru o viteză de 20 km/h

Potrivit caietului de sarcini, drumul propus spre reabilitare are o lungime de 11,27 km, o suprafață de 68.400 mp și face parte din Inventarul bunurilor imobile proprietate publică a statului existente în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Modernizarea drumului forestier Valea Prigoanei va asigura un acces mai bun în zonă pentru transportul forestier, accesibilizând o suprafață mare de pădure.

Potrivit documentului citat, proiectul va genera următoarele efecte sociale: îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de protecţie a muncii în lucrările forestiere; dezvoltarea turismului; satisfacerea intereselor în perimetrul forestier ale altor sectoare de exploatare; asigurarea legăturii, pentru unele aşezări omeneşti, cu reţeaua de drumuri publice; asigurarea intervenţiilor în timp optim în caz de incendiu şi de calamităţi.

Drumul este amplasat în zona Prigoana din cadrul Ocolului Silvic Blaj și se află pe raza comunei Șugag, în extravilan. Viteza de circulație proiectată va fi de 20 km/h. Ofertele pot fi depuse la Direcția Silvică Alba până în 2 februarie 2023.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite