Polițistă de la Operațiuni Speciale, bătută de interlopul Bălănel într-un club. Ce pedeapsă a primit agresorul VIDEO

0
Publicat:

Un interlop din Alba Iulia, recidivist cu infracțiuni grave în cazier, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru lovirea unei polițiste într-un club din oraș. 

Momentul interacțiunii dintre cei doi FOTO captură video Youtube
Momentul interacțiunii dintre cei doi FOTO captură video Youtube

Adrian B., zis Bălănel, aflat în penitenciar, unde execută o condamnare la 3 ani și 3 luni de închisoare a primit un supliment de pedeapsă de 5 luni pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Scandalul a avut loc în clubul Stage din Alba Iulia, în 17 noiembrie 2019. Prima hotărâre în dosarul penal aflat în instanță a fost pronunțată miercuri, 4 ianuarie 2023. Bărbatul de 34 de ani este acuzat că a lovit o tânără cu palma peste față și a tras-o de păr.

Tânăra este agent de poliție și lucra la data faptei la Brigada de Operațiuni Speciale Alba Iulia. Aceasta a declarat, că în noaptea respectivă se afla pe holul clubului unde discuta cu alte persoane, când, la un moment dat, a apărut un bărbat care l-a întrebat pe prietenul ei „Tu umbli cu grasa asta de la DIICOT?”, după care a jignit-o în diverse moduri, făcând referire în mod repetat la faptul că lucrează la DIICOT. 

„O prinde de păr în mod brutal și o trage spre ieșirea din local”

„La un moment dat, persoana vătămată fiind indignată de cele spuse de inculpat, de faţă fiind mai multe persoane din local, a încercat să îi dea cu mâna peste șapca pe care o avea pe cap și să-l lovească cu piciorul peste picioare, însă nu a ajuns la picioarele inculpatului. În acel moment, inculpatul s-a întors și a lovit-o cu palma peste faţă, între cei doi intervenind mai multe persoane printre care şi prietenul persoanei vătămate, scandalul fiind pe moment aplanat.

Inculpatul a plecat de lângă persoana vătămată, iar aceasta a încercat să sune la poliție, deplasându-se împreună cu mai multe persoane spre ieșirea localului. În timp ce se îndrepta spre ieșirea din local, se observă pe camerele de supraveghere cum acesta vine din spate, o prinde de păr în mod brutal și o trage spre ieșirea din local”, se precizează în hotărârea instanței de judecată, potrivit rejust.ro.

Bălănel a declarat că polițista i-a adresat injurii și amenințări, a încercat să îi ia șapca de pe cap, iar în momentul în care s-a întors cu spatele l-a lovit cu piciorul în testicule. A mai afirmat că aceasta a continuat să îl înjure și să îl amenințe, „motiv pentru care a prins-o de după cap, posibil de păr și a tras-o spre ieșire, moment în care persoana vătămată l-a lovit iar cu piciorul și i-a băgat mâna în gât”. Acesta a încercat să se apere susținând că a fost provocat, lucru respins de instanță.

A încercat să o denigreze pe polițistă

Judecătorul a afirmat în hotărâre că agresorul a încercat pe tot parcursul procesului penal să o denigreze pe tânăra polițistă.

„Potrivit fişei de cazier judiciar a acestuia rezultă că a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii pentru infracţiunii extrem de grave, respectiv tentativă de omor, ameninţare, şantaj, proxenetism, printre ultimele condamnări fiind o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani. Recent, acesta a fost condamnat şi pentru o infracţiune la regimul rutier, infracţiune nerecunoscută de acesta”, a mai susținut magistratul.

În final, interlopul a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru lovire și alte violențe și la 6 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, ambele în stare de recidivă postcondamnatorie. Prin contopire cu pedepsele mai vechi a rezultat condamnarea la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Instanța a scăzut perioada executată de circa 1 an și 10 luni.

Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite