România, invadată de droguri și traficanți. Grupare care avea clienți elevi, anihilată. Nouă persoane sunt arestate VIDEO

0
Publicat:

Polițiști de la BCCO Alba Iulia alături de procurori DIICOT au destructurat o rețea de traficanți de droguri. Marți, 28 noiembrie au fost puse în executare 30 de mandate de percheziții în Hunedoara. 

A fost ridicată a contitate mare de cabanis FOTO captură video
A fost ridicată a contitate mare de cabanis FOTO captură video

Astfel, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii şi deţinerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022-2023, persoanele ar fi comercializat şi oferit, cu titlu gratuit, droguri de risc şi mare risc (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, MDMB-4en-PINACA,), precum şi substanţe psihoactive (2-MMC, ADB-Butinaca), către consumatori (inclusiv minori) din municipiul Hunedoara şi localităţile învecinate”, a transmis BCCO Alba Iulia.

Au fost puse în aplicare 30 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Hunedoara, fiind descoperite şi ridicate aproximativ 400 de grame de substanţă solidă (cristal), 150 de grame de canabis, 10 grame rezină de canabis, 140 de grame de substanţă vegetală (substanţă cu efect psihoactiv), 5 cântare electronice, 13 telefoane mobile, 11 dispozitive pentru mărunţit, bunuri folosite la ambalarea şi consumul de droguri, 16.830 de lei şi 5.115 euro, precum şi alte mijloace de probă.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor făcute în acest dosar, au fost confiscate 17,6 kilograme de canabis, 1,3 kilograme rezină de canabis (haşiş) şi peste 20 de grame de noi substanţe psihoactive.

Lista persoanelor arestate la Tribunalul Alba FOTO captură portal.just.ro
Lista persoanelor arestate la Tribunalul Alba FOTO captură portal.just.ro

Marţi, procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus reţinerea a nouă persoane şi măsura controlului judiciar faţă de alte două, cercetate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii şi deţinerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, care a decis arestarea preventivă a celor nouă persoane reţinute. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, inspectoratelor de poliţie judeţene Alba şi Hunedoara şi al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timişoara şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ”Avram Iancu” Alba.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite