Rețea de traficanți care vindea droguri copiilor din Alba Iulia, destructurată. Trei suspecți au fost arestați preventiv

0
Publicat:

O rețea de traficanți care vindea droguri inclusiv copiilor din Alba Iulia a fost destructurată de polițiștii de la Crima Organizată și procurorii DIICOT.

Droguri confiscate de la traficanți FOTO BCCO Alba Iulia
Droguri confiscate de la traficanți FOTO BCCO Alba Iulia

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat opt percheziții domiciliare în județul Alba la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc.

S-a reținut că, în perioada 2022-2023, bănuiții ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe psihoactive (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, 2-MMC), cu sume cuprinse între 50 și 700 lei. Drogurile au fost vândute către diferiți consumatori, inclusiv minori cu vârste între 13 și 17 ani, din municipiul Alba Iulia și localitățile învecinate.

FOTO BCCO Alba Iulia
FOTO BCCO Alba Iulia

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 20 de grame de substanță cristalină, despre care există suspiciunea că ar fi drog de mare risc și 10 grame de masă vegetală. Au mai fost descoperite trei cântare electronice, 7 telefoane mobile, trei dispozitive de mărunțit, alte articole care ar fi fost folosite la porționare, ambalare și consum, precum și 200 de euro.

FOTO BCCO Alba Iulia
FOTO BCCO Alba Iulia

Totodată, alte 26 de persoane au fost audiate, în calitate de martor.

Trei suspecți arestați pentru 30 de zile

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul DIICOT Alba Iulia, unde au fost audiate, iar față de trei dintre acestea, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, 15 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, a dispus arestarea preventivă a trei persoane bănuite, pentru 30 de zile.

FOTO BCCO Alba Iulia
FOTO BCCO Alba Iulia

„Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Poliției Municipiului Alba Iulia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Regele Ferdinand I Târgu Mureș”, a transmis BCCO Alba Iulia.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite