Proxenet condamnat la aproape 7 ani de închisoare cu executare. Procesul s-a judecat de trei ori și a durat 7 ani

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, care a obligat prin violenţă o femeie din Republica Moldova să se prostitueze în Italia şi România, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru trafic de persoane.

Bărbatul a fost condamnat după aproape 7 ani de procese FOTO Pexels
Bărbatul a fost condamnat după aproape 7 ani de procese FOTO Pexels

Lucică D., din Teiuș, județul Alba, este acuzat de faptul că a racolat o femeie pe care a obligat-o să se prostitueze în Italia şi în România, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia.

Inculpatul are un trecut infracţional de invidiat, cu condamnări în Italia şi Germania, care au fost contopite cu cea decisă pentru infracţiunile comise în România, rezultând pedeapsa finală de 6 ani, 11 luni, 7 zile închisoare şi 483 de euro amendă. 

Proxenetul trăia de pe urma prostituatei

Potrivit actelor de urmărire penală, în cursul lunii iunie 2015, în timp ce se afla în Italia, respectiv în apropierea oraşului Bologna, bărbatul a recrutat-o pe persoana vătămată pe care ulterior a cazat-o la locuinţa sa şi a exploatat-o sexual.

Fata a practicat prostituţia în folosul acestuia, atât în Italia, cât şi în România, sub pretextul unei datorii pe care aceasta ar avea-o faţă de el.

Iniţial, în Italia, între cei doi a intervenit o înţelegere în sensul împărţirii veniturilor din practicarea prostituţiei în cuantum de 50% fiecare, în schimbul cazării, întreţinerii şi transportului fetei la stradă.

La puţin timp după aceea, persoana vătămată a fugit de la inculpat cu un client, apoi a revenit la acesta.

Din acest moment, ea a continuat să practice prostituţia în folosul bărbatului, care i-a spus că îi datorează suma de 900 de euro, provenită din faptul că nu şi-a plătit cota de 50% din banii obţinuţi la stradă pe perioda cât a fugit şi că nu ar fi contribuit la cheltuielile comune conform înţelegerii.

Din acest moment, toţi bani obţinuţi de persoana vătămată din practicarea prostituţiei erau predaţi bărbatului.

Prostituție pe centura municipiului Alba Iulia

Ulterior, cei doi au venit în România, pe raza judeţului Alba, unde femeia a fost obligată, de asemenea, să practice prostituţia. S-au cazat la o pensiune din localitatea Oiejdea, iar tânăra era dusă zilnic de bărbat pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia.

În perioada în care a practicat prostituţia în ţară în folosul inculpatului, persoana vătămată s-a aflat permanent sub supravegherea acestuia, îi preda acestuia toţi banii, raporta inculpatului permanent activităţile efectuate la telefon prin mesaje telefonice, iar paşaportul i-a fost ridicat de inculpat pentru a se asigura că fata nu va putea pleca de la el. Din declaraţiile persoanei vătămate reiese că a fost ameninţată cu acte de violenţă asupra sa şi a fetiţei sale minore, pentru a practica prostituţia în folosul lui, pentru a se reîntoarce din Republica Moldova”, se afirmă în rechizitoriul procurorilor DIICOT Alba Iulia.

Bărbatul a fost prins în octombrie 2015 şi a fost reţinut, respectiv arestat preventiv până în iulie 2016. Dosarul a fost trimis la instanţă în luna mai 2016 şi s-a finalizat abia în 9 februarie 2023, după aproape 7 ani și trei cicluri procesuale.

Instanțele românești au mai dispus confiscarea de la bărbat a sumelor de 10.000 de lei pentru fapta săvârşită pe teritoriul României şi 7.500 de euro pentru fapta săvârşită pe teritoriul Italiei, precum și acordarea de daune morale în valoare de 3.500 de euro victimei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite