Român condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie pentru uciderea fiului său. Copilul avea sindrom Down

0
Publicat:

Un român în vârstă de 29 de ani, condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie, va fi transferat într-un penitenciar din România. Bărbatul și-a ucis copilul în vârstă de doar 6 luni, care suferea de sindromul Down.

Românul va executa pedepasa închisorii în țară FOTO Poliție Marea Britanie
Românul va executa pedepasa închisorii în țară FOTO Poliție Marea Britanie

Mihai Cătălin Gulie a fost jduecat în Marea Britanie pentru fapta de omor comisă asupra fiului său în vârstă de 6 luni, cu sindrom Down. Autoritățile britancie au dispus, de asemenea, expulzarea românului.

„S-a reţinut în esenţă că persoana transferabilă locuia împreună cu numita (...), fiica acesteia şi victima, persoană în vârstă de 6 luni, diagnosticată cu sindromul Down şi alte probleme medicale asociate. La data de 19.02.2021, în timp ce mama copilului se afla la un magazin cu fiica sa, persoana condamnată a exercitat mai multe acte de violenţă asupra victimei care au cauzat acesteia leziuni grave ale capului, coloanei şi ochilor. Victima a fost internată în spital, însă la data de 21.02.2021 a decedat”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia, din 2 februarie 2023, prin care s-a aprobat transferul românului într-un penitenciar din țară.

Bărbatul a fost arestat preventiv imediat după faptă, iar procesul s-a derulat într-un termen relativ scurt, sentința definitivă fiind pronunțată în 26 noiembrie 2021.

Mihai Cătălin Gulie nu a fost de acord, inițial, cu transferul într-un penitenciar din România. Soția bărbatului, de 35 ani, a fost și ea condamnată la 3 ani de închisoare pentru că, prin inacțiunea sa, a permis moartea copilului său.

Femeia a recunoscut, potrivit Daily Mail, că a încercat să acopere cu pastă de dinți vânătăile și rănile copilului, inclusiv coastele rupte, dar a insistat că nu a prevăzut atacul fatal, deși a fost martoră la violențele grave anterioare.

Cuplul se certa des, iar un vecin a dezvăluit că cei doi copii „trăiau într-un climat de agresiune”. Copiii puteau fi auziți frecvent plângând „în timp ce se auzeau voci ridicate ale adulților”, a declarat un tribunal.

Cuplul se mutase din România în Marea Britanie în anul 2019.

La proces, românul a negat că l-a ucis pe Robert și a declarat juriului: „Nu știu ce s-a întâmplat cu el. Mă uitam la televizor și când m-am ridicat, era galben la față și fără suflare. Nici măcar nu l-am atins și nici nu am pus mâna pe el”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite