Prima linie completă de testare pentru COVID-19 în Alba. Unde va funcţiona şi când vor fi realizate primele teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatura a fost instalată la sediul DSP Alba
Aparatura a fost instalată la sediul DSP Alba

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba va pune în funcţiune, în următoarele zile, o linie completă de testare pentru identificarea cazurilor de COVID-19, prima de acest tip din judeţ.

Linia completă de testare pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 a fost recepţionată de către DSP Alba. În următoarele zile personalul medical va beneficia de instructaj complet, în vreme ce aparatura va fi calibrată şi se vor realiza o serie de teste, de probă, premergătoare diagnosticării posibilelor cazuri de boală. Personalul care va deservi aparatura este compus din specialişti din cadrul Laboratorului de Diagnoză şi Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba.

Aparatura şi echipamentele de specifice au ajuns în judeţul Alba, în urma unor contracte de comodat, cu titlul gratuit, la solicitarea conducerii DSP Alba, cu sprijinul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, DSVSA Alba şi a Universităţii Politehnice Bucureşti. 

linie testare covid alba

”Pe această cale, mulţumim pentru implicare Consiliului Judeţean Alba şi parlamentarilor care au sprijinit acest demers. Aparatura are o capacitate de realizare a 96 de teste COVID-19 pe un ciclu de opt ore, iar în 24 de ore se pot realiza maximum 180 de teste pentru depistarea COVID-19. Acestea se vor efectua strict persoanelor suspecte, conform definiţiei de caz. DSP Alba transmite, cu această ocazie, că va depune toate eforturile necesare pentru diagnosticarea cazurilor de boală şi, implicit, pentru protejarea sănătăţii populaţiei”, a transmis vineri, 20 martie, DSP Alba.

linie testare covid alba

Citiţi şi:

 

Primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în Alba: o persoană aflată în carantină, venită din Italia

 

Prima pandemie de holeră din istorie. Câţi oameni au murit în India şi în celelate ţări afectate de boală

 

Un român a intrat ilegal cu un pistol în ţară şi a tras un glonţ pe stradă. Deşi n-a rănit pe nimeni, a fost condamnat la închisoare cu executare

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite