Primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în Alba: o persoană aflată în carantină, venită din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost confirmat primul caz de Covid-19 în Alba
A fost confirmat primul caz de Covid-19 în Alba

Autorităţile sanitare au confirmat primul caz de îmbolnăvire cu COVID - 19 în Alba. Este vorba despre o persoană în vârstă de 36 de ani venită din Italia.

UPDATEPrimul caz confirmat din Judeţul Alba este o persoana de sex feminin, în vârstă de 36 de ani, venită din Italia şi aflată în carantină de la momentul sosirii în ţară din data de 12.03.2020. Pacienta este în prezent internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. Starea de sănătate este buna”, a spus Alexandru Sinea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Femeia este domiciliată în judeţul Alba,

Ştirea iniţială: Persoana confirmată este o femeie care s-a aflat în carantină, fiind venită recent din Italia. 

A fost internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. În ultimele zile, secţia respectivă a fost eliberată de toţi pacienţii care erau trataţi pentru alte boli, fiind rezervată exclusiv pentru bolbavii infectaţi cu coronavirus. În Alba sunt 36 de persoane aflate în carantină şi 405 în izolare la domiciliu.

Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).  De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.

Imagine indisponibilă

De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate şi externate. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Din cele 29 de cazuri noi, 12 sunt din Bucureşti, 7 Iaşi, 3 Ilfov, 2 Hunedoara, câte 1 caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite