Un român a intrat ilegal cu un pistol în ţară şi a tras un glonţ pe stradă. Deşi n-a rănit pe nimeni, a fost condamnat la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

La 25 de ani, un tânăr din Cugir ar putea ajunge la închisoare. Motivul se datorează unei infracţiuni pe care a săvârşit-o în 23 aprilie 2017, rezultând un dosar penal în care s-a pronunţat o primă decizie în 11 martie 2020.

F. Andrei este judecat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă calificată. Pedeapsa rezultantă aplicată de Judecătoria Alba Iulia este de 3 ani şi 10 luni de închisoare în regim de detenţie.

În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că în timp ce se afla pe o stradă din oraşul Cugir, pe fondul unui conflict cu un alt bărbat, tânărul a scos un pistol cu gaz, marca Carrera, model GT 50, pe care l-a achiziţionat din Ungaria şi l-a introdus în ţară fără drept, pentru care nu deţinea autorizaţie, cu care a tras în direcţia acestuia, fără să-l nimerească. 

Victima şi alţi doi martori au precizat ulterior că au observat o persoană necunoscută, identificată ulterior ca fiind tânărul trimis în judecată, care i-a pus piedică numitului B. A., motiv pentru care fratele acestuia, numitul B. A. F. a intervenit, solicitându-i explicaţii. În momentul imediat următor, inculpatul a scos un pistol şi a tras în direcţia numitului B. A. F., acesta precizând că a simţit în zona capului un curent puternic, fără însă a suferi leziuni traumatice. Potrivit instrucţiunilor de folosire emise de producător pentru pistolul în cauză, acesta face parte din categoria pistoalelor cu gaz, fiind supus autorizării.

”În ceea ce priveşte gradul de pericol social al faptei săvârşite, instanţa reţine că aceasta este unul ridicat, inculpatul deţinând fără drept un pistol cu gaz, marca Carrera, model GT 50, pe care l-a achiziţionat din Ungaria şi l-a introdus în ţară fără drept, pentru care nu deţinea autorizaţie, cu care a tras în direcţia lui B. A. F., fără ca acesta să sufere leziuni traumatice, totodată, prin fapta sa tulburând ordinea şi liniştea publică. Instanţa va avea în vedere faptul că pedeapsa este o măsură de constrângere şi totodată o modalitate de reeducare a condamnatului, scopul pedepsei fiind prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni”, a scris magistratul în hotărârea pe care a pronunţat-o.

Judecătorul mai susţine că prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni nu se rezumă numai la împiedicarea condamnatului de a comite alte încălcări ale legii penale, ci are ca scop şi atenţionarea celorlalţi destinatari ai legii penale de a nu comite astfel de încălcări, fiind astfel satisfăcute atât scopul imediat cât şi scopul mediat al pedepsei.

În consecinţă, a decis să aplice 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, 1 an de închisoare pentru uz fără drept de armă, 1 an închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi 3 ani de închisoare pentru contrabandă calificată. Prin contopire a rezultat pedeapsa de 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare. Bărbatul a contestat condamnarea la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citiţi şi:

De unde provine termenul „carantină”. Legătura cu un oraş celebru din Italia, ţara cel mai greu încercată de epidemie

 

„Staţi acasă pentru noi”. Mesaj din partea personalului medical de la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba

 

VIDEO Patru mari probleme pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş - Turda. Soluţiile găsite pentru ca lucrările să fie gata în 2020

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite