Interlop condamnat cu executare pentru amenințarea unui polițist care i-a legitimat iubita: „Îți dau de leșini”

0
Publicat:

Un interlop din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare după ce a amenințat un polițist local și a tulburat ordinea și liniștea publică. Bărbatul era recidivist și a primit pedeapsă cu executare.

interlop

Scandalul a avut loc în 26 octombrie 2020 și a plecat de la o dispută privind un loc de parcare. Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia în 30 iunie 2023.

Doi polițiști locali au fost solicitat să intervină pe strada situată din Alba Iulia, unde se reclamase ocuparea unui loc de parcare. Ajunşi la faţa locului, cei doi polițiști au observat-o pe concubina unui interlop din oraș (Liviu Nicolae G.) care nu purta mască de protecție, la momentul respectiv fiind în vigoare regulile privind protecția anti-covid.

Unul dintre aceștia a încercat să o legitimeze pentru a lua măsurile legale. Femeia a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrantă și l-a anunţat telefonic pe concubinul său, spunându-i acestuia din urmă că un polițist „trage de ea”.

„În urma apelului, inculpatul, care în acel moment se afla împreună cu martorul (...) la sala de forță, s-a urcat împreună cu acesta în autoturismul personal și s-a deplasat în locul indicat de către concubina sa. Strada are o singură bandă de circulație, este cu sens unic, de o parte și de alta aflându-se parcate autoturisme. Ajungând în locul în care se afla concubina sa și cei doi polițiști locali, inculpatul, însoțit de martorul (...), a oprit autoturismul în dreptul primilor, astfel încât nu mai exista spațiu care să permită trecerea altor autoturisme. S-a dat jos din autoturism și s-a îndreptat, în mod amenințător, direct către persoana vătămată (...), urlând către aceasta şi adresându-i cuvinte și expresii jignitoare. De asemenea, s-a apropiat la o distanță mică cu capul de fața persoanei vătămate, a mimat lovituri cu capul, a ridicat, în repetate rânduri, mâinile deasupra capului și le-a îndreptat, mimând lovituri înspre polițistul local”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

„Mai ai doi ani şi ieşi la pensie?”

Din înregistrarea video existentă la dosarul cauzei rezultă că bărbatul a adresat polițistului local amenințări cu acte de violență, urlând către aceasta „îți dau de leșini” și că îl va viola. Pe o altă filmare, este surprins când îi spune polițistului: „Mai ai doi ani şi ieşi la pensie? Nu mă mut de aicea”.

„Inculpatul a acţionat de o aşa manieră încât să intimideze persoana vătămată și să-i inducă acesteia ideea că dacă nu abandonează acțiunile legale îndreptate împotriva concubinei sale, va fi agresată fizic. În acest interval de timp, autoturismul inculpatului a blocat circulația pe stradă și, deși i s-a cerut în repetate rânduri să îl mute, acesta a refuzat”, se susține în hotărârea instanței de judecată.

Strada a fost blocată circa 11 minute, în spatele mașinii oprite pe banda de circulație fiind nevoite să oprească mai multe autoturisme. În faţa instanţei de judecată, acesta nu a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa, arătând că a fost provocat, întrucât poliţistul local trăgea de concubina sa.

În final, ca urmare a faptului că mai are o condamnare cu suspendare, din 2019, pentru conducere fără permis, bărbatul a primit 1 an și 2 luni de închisoare în regim de detenție, plus o amendă penală în valoare de 3.900 de lei.

Numele interlopului apare și într-un dosar aflat tot la Curtea de Apel Alba Iulia, fiind judecat pentru lovire și alte violențe, dar și într-un dosar DIICOT cu 11 inculpați, privind constituirea unui grup infracțional organizat, aflat la Tribunalul Dâmbovița.

Faptele inculpaților se referă la infracțiuni de trafic de persoane, proxenetism și agresiune sexuală comise în România și Spania. Modul de acțiune al grupării era asemănat de presa spaniolă cu cel al celebrului Ioan Clămparu, zis „Cap de Porc”, considerat cel mai mare traficant de femei din Europa.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite