Copil de un an și opt luni, găsit desculț pe o stradă din Alba Iulia. Dosar penal pentru trei educatoare de la o grădiniță

0
Publicat:

Trei angajate ale unei grădinițe din Alba Iulia sunt cercetate penal pentru neglijență în serviciu după ce un minor de 1 an și 8 luni a părăsit clădirea, fără să fie observat, și a ieșit în stradă desculț.

Copilul a părăsit clădirea fără a fi văzut de educatoare FOTO Pixabay
Copilul a părăsit clădirea fără a fi văzut de educatoare FOTO Pixabay

Situația s-a produs joi, 13 iulie. O femeie a găsit copilul și l-a dus înapoi la grădiniță.

”În urma apariției pe o rețea de socializare a unei informații potrivit căreia un minor ar fi fost găsit, pe stradă, fără supraveghere, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la posibile fapte de neglijență în serviciu.

Din primele cercetări a rezultat că, la data de 13 iulie 2023, în jurul orei 11,00, minorul, în vârstă de 1 an și 8 luni, ar fi părăsit incinta grădiniței, fără a fi observat de personalul instituției, fiind identificat de către o tânără, pe Calea Labului din Alba Iulia, la o distanță de aproximativ 200 de metri de unitatea de învățământ.

Minorul a fost dus de tânără la unitatea de învățământ, fără ca incidentul să fie sesizat poliției.  În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii au identificat 3 angajate ale unității de învățământ, în grija cărora se afla minorul, în momentul în care ar fi părăsit incinta grădiniței.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu precum și pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest incident”, a transmis, vineri, IPJ Alba.

Zeci de minute de căutări

Întâmplarea a fost relatată de un cunoscut al femeii care a găsit copilul. „Azi (ieri - n.r.), în jurul orei 12:00, a fost găsit un copil blonduț, frumușel, desculț, pe o stradă din Micești (cartier al orașului Alba Iulia - n.r.). După câteva zeci de minute de căutări, a ajuns din nou la grădinița de unde a dispărut.

Bineînțeles că ei nu aveau habar că acest copil era dispărut. Doar printr-o minune nu a pățit ceva având în vedere traficul dintre Alba și Micești. Nu vreau să mă gândesc la tălpile lui de la asfaltul încins…

Un Mulțumesc era suficient pentru efortul depus de domnișoara care l-a găsit, dar e bine că s-a terminat cu bine. Dacă cunoașteți părinți care au copii la una din grădinițele dintre Alba și Micești, să îi întrebați dacă e ok copilul…”, a scris persoana respectivă pe o rețea de socializare. Minorul este înscris la o grădiniță privată. Situația a fost reclamată și la conducere Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite