Hoți de cabluri „vizitați” de polițiști. Au furat rețele de telecomunicații în valoare de 45.000 de lei VIDEO

0
Publicat:

Polițiștii din Zlatna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au descins, joi, în cinci locații din județul Hunedoara, într-un dosar de furt de cablu din rețele de telecomunicații.

Imagine de la percheziții FOTO captură video IPJ Alba
Imagine de la percheziții FOTO captură video IPJ Alba

În urma acțiunilor, au fost reținuți doi bărbați din Hunedoara. Prejudiciul cauzat prin faptele de furt este de circa 45.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, joi, 13 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zlatna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat cinci percheziții, pe raza județului Hunedoara, la persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt de cablu din rețelele de telecomunicații, cu un prejudiciu de aproximativ 45.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie-aprilie 2023, doi bărbați, ambii de 31 de ani, din municipiul Hunedoara, împreună cu alte persoane, ar fi sustras, în trei rânduri, cablu de telecomunicații, de pe raza județelor Alba și Hunedoara, în dauna unei societăți comerciale specializate.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele telefonice, medii de stocare, laptopuri, sume de bani precum și 36 de recipiente care conțineau substanțe în legătură cu care există suspiciunea că sunt droguri.

Față de cei doi bărbați, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a tuturor  persoanelor implicate.

Acțiunea polițiștilor din Zlatna a fost sprijinită de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba precum și de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Activitățile au fost coordonate, în teren, de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Inculpații riscă ani de închisoare cu executare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite