Independență energetică cu ajutorul puterii apei. Un sistem simplu poate asigura toată energia pentru o locuință VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pârâu aflat în apropierea locuinței poate reprezenta un avantaj uriaș pentru un proprietar care vrea să obțină independență energetică. Puterea apei poate fi transformată simplu în energie electrică.

Apa unui pârâu este utilizată pentru obținerea energiei electrice FOTO captură Youtube
Apa unui pârâu este utilizată pentru obținerea energiei electrice FOTO captură Youtube

În zonele de munte, izolate, unde nu există rețea se pretează foarte ușor un asfel de sistem de obținere a energiei electrice cu ajutorul apei. Este vorba despre un sistem relativ simplu, asemănător unei mini-hidrocentrale. O hidro-turbină poate alimenta cu energie electrică o locuință de dimensiuni mari.

Sistemul are la bază un generator hidro (turbină hidro) care trebuie să producă tot necesarul de energie electrică de care au nevoie de consumatorii dintr-o locuință: iluminat, televizor, frigider, centrală etc. Acești consumatori au nevoie, într-un calcul maxim, de circa 13,5 KWh pe zi, timp de 7 zile pe săptămâna sau aproximativ un consum de 326 KWh/lună.

Potrivit inițiatorilor proiectului, acesta are o autonomie de o zi, adică bateriile pot furniza energia necesară timp de 24 de ore chiar dacă nu există niciun aport de energie de la turbina hidro.

Pentru aplicație este nevoie de câteva componente principale, respectiv: turbină hidro, grup de acumulatori (baterii reîncărcabile) la 6 V, regulator de încărcare a bateriei, Invertor de curent continu (12V) - curent alternativ (220V), lămpi economice de curent continuu, echipamente și conectori pentru subansamble.

Estimările sunt făcute în baza unor valori ipotetice iar realizarea și implementarea lor necesită o proiectare riguroasă pentru optimizarea performanțelor și costurilor (care pot suferi ajustări importante) specifice fiecărei locații. Beneficiile sistemului sunt excepționale. Pe lângă faptul că acest sistem furnizează energie ecologică, oferă independența energetică totală, fiind soluția de a se obține energie electrică gratuită”, susține reprezentanții firmei din Alba Iulia care realizează astfel de sisteme.

Costurile aferente echipamentelor folosite sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro, în funcție de tipologia și dimensiunea fiecărei aplicații, respectiv numărul de consumatori din locuință.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite