Mesajul haios transmis clienților unui supermarket din Alba Iulia: „Furați de aici, nu mai începeți alta”

0
Publicat:

Furturile din magazine au crescut mult în ultimii doi ani, dovadă fiind chiar statisticile poliției. Oamenii fură alimente, băuturi, dar și alte obiecte, în general de mici dimensiuni, care pot fi ascunse în buzunare sau în genți.

supermarket 0 jpeg

Clientul unui supermarket din Alba Iulia a fost surprins să descopere pe ambalajul rupt al unui produs un mesaj care ar fi fost scris de către angajați: „Furați de aici, nu mai începeți alta”. 

Mesajul adresat cumpărătorilor era scris pe ambalajul unei cutii în care se aflau aparate de ras de unică folosință. „Am fost într-un supermarket, iar printre rafturi era mesajul acesta. dacă nu ar fi de râs ar fi de plâns. Încă trăim într-o lume unde nesiguranța, chiar și a unui BIC este mare”, a precizat clientul supermarketului, care a postat fotografia pe o rețea de socializare.

Furturile unor produse de pe rafturile supermarket-urilor au înregistrat în Alba o creştere în ultimii doi ani. În ultima perioadă au apărut şi furturi de alimente, unii dintre autori susţinând că ar fi furat „de foame”.

Mesajul scris pe ambalajul unui produs din supermarket FOTO Facebook
Mesajul scris pe ambalajul unui produs din supermarket FOTO Facebook

Dacă până de curând cele mai multe furturi înregistrate în supermarket-uri și magazine alimentare erau cele de băuturi alcoolice, anul 2022 a adus un nou fenomen: cel al furtului de produse alimentare.

Polițiștii au admis faptul că furtul de alimente este strâns legat de situația economică a populației care s-a înrăutățit, iar prețurile la alimentele de bază aproape s-au dublat. Unele magazine au început să protejeze cele mai sustrase alimente cu sisteme antifurt.

Predomină furturile de, să spun aşa, lucruri mărunte. Într-adevăr, avem o creştere la furturile din societăţi comerciale, în special aici sunt furturile de pe rafturi. În ultima perioadă, înregistrăm şi furturi de bunuri de consum, adică alimente. Dacă până în urmă cu un an-doi predominau furturile de băuturi alcoolice sau de ţigări, în ultima perioadă înregistrăm şi furturi, cu prejudicii mici, e adevărat, de 10, 15, 20, 25 de lei, de bunuri de consum. Adică alimente”, au precizat reprezentanții IPJ Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite