Drum județean blocat de o alunecare de teren în Apuseni. Pericol de inundații pe râul Arieș VIDEO

0
Publicat:

Traficul rutier a fost blocat joi pe drumul județean DJ 762 din Munții Apuseni, între localitățile Vidra și Avram Iancu, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Drumul este blocat de o alunecare de teren FOTO IPJ Alba
Drumul este blocat de o alunecare de teren FOTO IPJ Alba

Situația a fost provocată de o serie de alunecări de teren produse în zona localiții Goiești. În zonă nu există rute alternative, astfel încât nu se poate circula. La fața locului există echipaje de poliție care acționează în sprijinul cetățenilor.

Munții Apuseni se află sub cod galben de ploi. Sunt vizate cantități importante de precipitații, intensificări ale vântului. Potrivit primarului din Vidra, Doru Petricele, citat de alba24.ro, alunecarea s-a produs pe o porțiune de aproximativ 50 de metri.

Primele probleme s-au înregistrat miercuri. Drumul a fost blocat, însă primăria a reușit deblocarea acestuia.  Pe parcursul nopții a plouat, astfel încât în joi în jurul orei 11:00 s-a produs o nouă alunecare, mai consistentă.

Utilajele primăriei au început să lucreze pentru a elibera porțiunea de drum, însă cantitatea de aluviuni este destul de mare. Probleme s-au înregistrat în cursul nopții și pe DJ 750 B, între Vadu Moților și Poiana Vadului. Utilajul de la Poiana Vadului a fost relocat la Vidra.

Ploile din ultimele zile au provocat, pe lângă alunecări de teren, și creșteri semnificative ale debitelor apelor curgătoare. Pentru râul Arieș este în vigoare un cod portocaliu de inundații, apele ieșind din matcă în zona comunei Lupșa.

Hidrologii au emis miercuri dimineața noi avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații pe râuri din județul Alba. Sunt vizate râuri din bazinul hidrografic Arieș (amonte Câmpeni) și Mureș (aval confluență cu râul Târnava). 

Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Codul galben de ploi, valabil în Nord-Vestul județului, în zona Munților Apuseni, va fi în vigoare până în data de 21 ianuarie, iar cel portocaliu, valabil în Sud, în zona Munților Șureanu și pe Transalpina, până în data de 20 ianuarie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite