Declarația tatălui care și-a violat fiul cu retard mental: „Trebuie să aibă și el viaţă sexuală. Nu poate rămâne virgin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivarea hotărârii prin care bărbatul din Zlatna a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru două infracţiuni de viol, victima fiind fiul său cu retard mental, arată o situație cutremurătoare.

Bărbatul a fost condamnat pentru două fapte de viol FOTO Adevărul
Bărbatul a fost condamnat pentru două fapte de viol FOTO Adevărul

Victima infracţiunilor de viol este fiul bărbatului, în vârstă de 22 de ani, diagnosticat cu retard. Una dintre fapte a avut loc sub un pod, iar violatorul a devenit agresiv cu poliţiştii chemaţi de martori să intervină, el dezbrăcându-se în faţa acestora.

Bărbatul, Marcel C. a declarat că victima are peste 20 de ani și că „trebuie să aibă şi el viaţă sexuală, chiar dacă este puțin mai în urmă, nu poate rămâne virgin toată viaţa”.

Faptele au avut loc în cursul anului trecut şi în anul 2021. Prima faptă de viol a avut loc în seara zilei de 11 iulie 2022, sub un pod, când bărbatul şi-a abuzat fiul cu care a întreţinut relaţii sexuale orale. A doua faptă a avut loc în 2021, în balconul apartamenului familiei, cei doi fiind văzuți de o vecină.

„Martora a mai arătat că agenţii din cadrul Poliţiei Locale au coborât sub pod, le-au solicitat persoanei vătămate şi inculpatului să urce pe pod pentru a lămuri situaţia de fapt, moment în care inculpatul a început să îi ameninţe, respectiv şi-a dat jos pantalonii pentru ca martora să îi demonstreze că a întreţinut raporturi sexuale cu fiul său. Aceasta mai arată că, în momentul în care inculpatul şi-a dat pantalonii jos, de faţă au fost aproximativ 20-30 de persoane”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Relații sexuale în balconul apartamentului

De asemenea, o vecină a celor doi a povestit că, ieşind pe balcon să dea cu aspiratorul, l-a văzut pe bărbat în balconul său în timp ce întreţinea relaţii sexuale anale cu fiul său.

„Martora povesteşte că inculpatul obişnuieşte să stea complet dezbrăcat în balconul său, se uită la martoră când o vede pe aceasta în balcon, dar nu se îmbracă şi nu are nicio reacţie, motiv pentru care martora se teme de el”, a mai reţinut instanţa.

Inculpatul a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, rezultatul fiind că acesta nu prezintă tulburări psihice, că raportat la fapta imputată a avut capacitatea de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele negative ale acţiunilor sale, având discernământ prezent la momentul comiterii faptei şi nu se recomandă măsuri de siguranţă cu caracter medical.

În timpul procesului a fost audiat și tânărul de 22 de ani.  Acesta a arătat cu degetul către inculpat ca fiind tatăl său și îl indică drept persoana cu care a făcut sex. 

Din sală l-a indicat pe inculpat, în boxă, ca fiind tatăl său, iar la întrebarea instanţei ,,Sunteți supărat pe tata?” persoana vătămată a răspuns: „Da”.

Ulterior la întrebarea instanţei: «De ce sunteţi supărat pe tatăl dumneavoastră, ce a făcut?». persoana vătămată a răspuns: «sex». La întrebarea instanţei: «aţi întreţinut raporturi sexuale cu tata?», persoana vătămată a răspuns: «Da»”.

De asemenea, instanța a întrebat-o pe persoana vătămată ,,Unde?”, iar aceasta a răspuns ,,În drum’’, iar la întrebarea ,,Cu cine?” a răspuns ,,Cu tu”, ulterior, solicitându-i-se să precizeze cine este ,,Tu,, a spus ,,Cu (...)”. La întrebările ,,Tata a făcut sex cu (...)?, De mai multe ori, sau o dată?” persoana vătămată a răspuns ,,Da”. Fiind rugată să indice cine este tata, persoana vătămată a arătat către inculpat, iar la întrebarea instanţei ,,Cu el ai făcut sex?”, aceasta precizând ,,El sex, da”. La întrebarea ,,De care sex?”, răspunzând ,,Tu, sex, auu!”, se mai susține în documentul citat.

Martori amenințați de soție

Soția bărbatului, respectiv mama copilului, a susținut tot timpul că acesta este nevinovat și i-a amenințat pe unii martori.

Soţia inculpatului este cea care a ameninţat o parte din martorii care se aflau în faţa sălii de judecată şi aşteptau să fie audiaţi în prezenta cauză, aspecte care întăresc convingerea instanţei că inculpatul şi soţia acestuia nu înţeleg gravitatea faptelor imputate acestuia, nu au acţionat cu bună credinţă pe parcursul procesului penal şi nu par a fi interesaţi de soarta persoanei vătămate. Este surprinzător cum mama persoanei vătămate, soţia inculpatului, s-a poziţionat atât de vehement de partea inculpatului, ignorând persoana vătămată şi orice nevoie a acesteia”, se mai arată în motivare.

Bărbatul a fost condmanat la pedeapsa rezultantă de 12 ani și 3 luni de închisoae pentru două fapte de viol și una de ultraj contra bunelor moravuri. Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite