Adolescentă din Alba, șantajată cu imagini compromițătoare. Autorul va sta mult timp după gratii

0
Publicat:

Împrietenirea cu un necunoscut pe rețelele sociale a avut consecințe dramatice pentru o adolescentă din Alba, care a intrat în discuții și mai apoi într-un schimb periculos de fotografii cu un bărbat din Galați.

Bărbatul a distribuit imaginile cu tânăra pe internet FOTO Adevărul
Bărbatul a distribuit imaginile cu tânăra pe internet FOTO Adevărul

Fata a dat curs cerințelor individului (Marian B.), pe care l-a cunoscut prin intermediul rețelelor sociale, de a-i trimite diverse fotografii în care ea apărea sumar îmbrăcată și în ipostaze cu conotații sexuale. Bărbatul din Galați nu s-a mulțumit cu atât și i-ar fi cerut și filmulețe, lucru pe care fata nu l-a acceptat.

Persoana vătămată a trimis un număr de trei fotografii în care apare în ipostaze sexuale explicite, utilizatorului conturilor cu denumirile (…), la solicitarea acestuia, care i-a promis ajutorul în recuperarea unei sume de bani de aproximativ 3.000 lei, având în vedere relațiile pe care acesta le are. După primirea fotografiilor, utilizatorul conturilor a solicitat și imagini video, însă fiind refuzat de către persoana vătămată, a  amenințat-o în mai multe rânduri pe aceasta, că va distribui respectivele imagini la liceul unde studiază”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Închisoare în regim de detenție

Ulterior, bărbatul a trecut la șantaj. „În datele de 14.04.2022, 15.04.2022 și respectiv 27.07.2022, ar fi amenințat persoana vătămată minoră cu distribuirea în mediul public a unor fapte reale, compromițătoare pentru aceasta, respectiv publicarea în zona online sau în incinta unității de învățământ a minorei a unor fotografii pe care aceasta i le-a trimis și în care apare în ipostaze sexuale explicite, în scopul de a o constrânge pe minoră să producă și să-i trimită alte astfel de materiale foto sau video”, se mai susține în rechizitoriu.

Bărbatul și-a pus în aplicare șantajul și a distribuit de 38 de ori pe două rețele de socializare fotografiile trimise de tânăra din Alba. Cazul a ajuns în atenția poliției, iar bărbatul din Galați a fost ridicat pentru audieri și, ulterior, arestat preventiv.

Trimis în judecată pentru pornografie infantilă în formă continuată (41 de acte materiale) și șantaj în formă continuată (trei acte materiale), Marian B. a fost condamnat la pedeapsa de patru ani și trei luni de închisoare în regim de detenție. Acesta a mai fost obligat să îi plătească victimei sale daune morale în valoare de 10.000 de lei.

Hotărârea Tribunalului Alba a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel, unde se va judeca începând cu 6 martie 2023. Bărbatul își așteaptă sentința definitivă în spatele gratiilor.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite