Cum a sc─âpat de dosarul penal un ┼čef de Poli┼úie Local─â surprins cu alcoolemie de 5,68 grame la mie. Concluzia ┼čocant─â a expertizei medico-legale

0
0
politia locala alba iulia
Foto Adev─ârul

Procurorii din Alba Iulia au clasat acuzaţiile penale la adresa fostului director al Poliţiei Locale, Daniel Ilcu. Acesta era cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, dar, în final, nu s-a putut stabli nivelul alcoolemiei acestuia.

Ordonan┼úa de clasare dateaz─â din 4 iulie 2022. Au fost realizate expertize la Cluj-Napoca ┼či Bucure┼čti. Ilcu a fost implicat ├«n decembrie 2020 ├«ntr-un accident rutier, ulterior ajung├ónd ├«n stare apropiat─â comei alcoolice la Spitalul Jude┼úean de Urgen┼ú─â.┬á

ÔÇ×La data de 17.12.2020, suspectul I. a condus un autovehicul pe drumul public din mun. Alba Iulia, iar la un moment dat a p─âr─âsit partea carosabil─â ┼či s-a oprit ├«n afara drumului. Organele de poli┼úie sesizate prin apel la SNUAU 112, s-au deplasat la fa┼úa locului ┼či l-au g─âsit pe conduc─âtorul auto la volan, incon┼čtient, acesta fiind preluat ┼či transportat la spital de un echipaj SMURD.┬á

Ulterior, i-au fost prelevate probe biologice de s├ónge, din buletinul de analiz─â toxicologic─â reie┼čind c─â avea o ├«mbiba┼úie alcoolic─â de 5,68 g/l alcool pur ├«n s├ónge la ora 18.10 ┼či de 5,23 g/l alcool pur ├«n s├ónge o or─â mai t├órziuÔÇŁ, a precizat Parchetul de pe l├óng─â Judec─âtoria Alba Iulia.

Pentru a se stabili valoarea alcoolemiei suspectului la momentul conducerii autovehiculului, ├«n cauz─â s-a dispus efectuarea unui raport de expertiz─â medico-legal─â privind estimarea retroactiv─â a alcoolemiei, ├«ntocmit de Institutul de Medicin─â Legal─â Cluj-Napoca, ulterior solicit├óndu-se avizarea acestuia de c─âtre Institutul Na┼úional de Medicin─â Legal─â ÔÇ×Mina MinoviciÔÇŁ.

daniel ilcu politie locala alba

Foto Adevarul

ÔÇ×Concluzia speciali┼čtilor a fost c─â nu se poate stabili gradul ├«mbiba┼úiei alcoolice din s├ónge pe care l-a avut suspectul la momentul conducerii autoturismului. Prin urmare, constat├ónd c─â exist─â un dubiu cu privire la valoarea ├«mbiba┼úiei alcoolice pe care a avut-o suspectul la momentul conducerii autoturismului, neput├óndu-se stabili c─â aceasta a fost superioar─â valorii de 0,80 g/l alcool pur ├«n s├ónge, ├«n baza art. 16 alin.1 lit. c Cpr.pen. s-a dispus clasarea cauzei privind s─âv├ór┼čirea de c─âtre suspect a infrac┼úiunii de conducerea unui vehicul sub influen┼úa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 CpenÔÇŁ, mai sus┼úin procurorii.

Daniel Ilcu a fost demis din func┼úie ├«n mai 2021, unul dintre motive fiind ┼či faptul c─â a fost surprins sub influen┼úa alcoolului ├«n ma┼čin─â. Fostul director al Poli┼úiei Locale a contestat decizia de demitere ├«n instan┼ú─â ┼či a avut c├ó┼čtig de cauz─â. Instan┼úele au anulat definitiv dispozi┼úia emis─â de primarul din Alba Iulia ┼či a dispus repunerea lui Daniel Ilcu ├«n func┼úia de director executiv al Direc┼úiei de Poli┼úie Local─â Alba Iulia, cu plata depturilor salariale de la data demiterii din func┼úie. S-a constatat c─â Prim─âria Alba Iulia nu a dovedit c─â Daniel Ilcu a f─âcut obiectul unei cercet─âri disciplinare ┼či nici nu a fost audiat a┼ča cum prevede legea.

Poli┼úia Local─â Alba Iulia nu mai exist─â, ├«ns─â, ca Direc┼úie de la data de 1 ianuarie 2022, c├ónd a devenit Serviciu, iar postul de director executiv ocupat de Ilcu a fost desfiin┼úat. ÔÇ×ConflictulÔÇŁ dintre cele dou─â p─âr┼úi este departe de a fi aplanat, Ilcu solicit├ónd ├«n continuare repunerea pe postul pe care l-a avut anterior a┼ča cum prevede hot─âr├órea definitiv─â a instan┼úei. De asemenea, exist─â diferen┼úe ┼či cu privire la banii care ar trebui primi┼úi de fostul director: Prim─âria ar fi de acord cu circa 100.000 de lei, ├«n timp ce Ilcu solicit─â 150.000 de lei.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Mumia de Ibis de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, veche de peste 2.600 de ani

Dosar complex de corup┼úie, cu prejudiciu de 16 milioane de euro, retrimis la DNA. Pionul principal: un fost primar din Sibiu cu avere uria┼č─âUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite