Fostul şef al Poliţiei Locale Alba Iulia, găsit cu alcoolemie uriaşă, contestă în justiţie demiterea din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ilcu a fost demis din funcţie în 12 mai 2021
Daniel Ilcu a fost demis din funcţie în 12 mai 2021

Fostul şef al Poliţiei Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, contestă în justiţie decizia primarului Gabriel Pleşa, care l-a demis din funcţie.

Ilcu a atacat în contecios administrativ dispoziţia primarului din data de 12 mai 2021, prin care a fost destituit. Dosarul a fost înregistrat în 2 august la Tribunaolul Alba şi a primit termen pentru data de 15 octombrie 2021.

Daniel Ilcu a fost demis ca urmare a ”unei analize amănunţite, derulate pe o mai lungă perioadă de timp”, din care a rezultat că acesta ”nu îşi îndeplineşte atribuţiile din fişa postului în mod corect şi onest”.

În decursul ultimelor luni de analiză a activităţii, conducerea primăriei susţinea că au fost constatate mai multe abateri ale acestuia de la normele şi mai ales conduita pe care funcţia ce o ocupa le impuneau. 

„Nu este o decizie pe care am luat-o uşor. Timp de mai multe luni am analizat situaţia domnului Ilcu şi mi-aş fi dorit ca acesta să se achite cu onoare şi profesionalism de atribuţiile sale. Din păcate, comportamentul acestuia ne-a pus în situaţia de a lua această decizie, pentru că nu putem permite ca activitatea Poliţiei Locale să fie perturbată de acţiunile, ori mai degrabă inacţiunile, unui singur om şi pentru că nu putem accepta ca prestigiul şi imaginea acestei instituţii să fie afectate în mod negativ de comportamentul domniei sale”, a declarat Primarul Gabriel Pleşa la momentul deciziei de destituire a şefului Poliţiei Locale.

În luna ianuarie 2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia anunţa faptul că Daniel Ilcu este urmărit penal după ce a fost găsit inconştient la volanul maşina instituţiei cu o alcoolemiei de 5,68 g‰, după un accident rutier produs în decembrie 2020.

Poliţia a fost anunţată de persoanele care au ajuns primele la faţa locului. Ilcu a fost transportat la spital, unde a intrat în comă alcoolică până a doua zi dimineaţă. Iniţial, procurorii au efectuat cercetări in rem pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, iar, în 4 ianuarie 2021, au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

”Procurorul a reţinut că din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat bănuiala rezonabilă că, în data de 17.12.2020, în jurul orei 17:00, suspectul I.D.I. a condus un autoturism pe un drum public din mun. Alba Iulia având o alcoolemie de peste 0,80 g‰ alcool pur în sânge. Din buletinele de analiză toxicologică a rezultat că suspectul a avut o alcoolemie de 5,68 g‰ alcool pur în sânge la ora 18:10 şi 5,23 g‰ alcool pur în sânge la ora 19:10, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu precizie a stării de fapt deoarece suspectul nu a fost surprins în flagrant de către organele de poliţie când a condus autoturismul”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

Vă mai recomandăm:

 

Ultimul cojocar de pe Valea Sebeşului. Cum se străduieşte să ducă tradiţia mai departe VIDEO

 

Tupeul fără limită al interlopului „Dragonu”, stăpânul pieţei drogurilor din Alba. Ce a cerut judecătorilor

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite