Consilier local din Alba, condamnat la închisoare cu executare pentru braconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost reţinut la momentul comiteri infracţiunii
Bărbatul a fost reţinut la momentul comiteri infracţiunii

Un consilier local din comuna Galda de Jos, judeţul Alba, a fot condamnat la închisoare cu executare pentru braconaj. Sever Sabin Frâncu a comis infracţiunea de braconaj în perioada de încercare a unei alte pedepse anterioare, astfel încât instanţa a constata că este recidivist şi a dispus executarea pedepsei finale în regim de detenţie.

Infracţiunea de braconaj a avut loc în iunie 2014. ”În noaptea de 03/04.06.2014, poliţiştii au reuşit să-i prindă în flagrant, pe fondul de vânătoare 24 Galda, pe F.S.S. şi pe fiul acestuia, imediat după ce au împuşcat un mistreţ. Aceştia circulau cu un autoturism de teren în care a fost găsit un proiector, o lanternă, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte precum si o armă de vânătoare, calibrul 7x64 mm, încărcată cu două cartuşe din care unul pe ţeavă. În apropiere, a fost găsit leşul unui porc mistreţ care prezenta o plagă împuşcată”, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba, făcut public la momentul respectiv.

După finalizarea cercetărilor, Sever Sabin Frâncu (44 ani) şi fiul acestuia au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic sub forma vânătorii fără autorizaţie de vânătoare, în afara perioadei legale şi prin folosirea pe timp de noapte a autovehiculelor, precum şi uz de arma letală, fără drept, respectiv complicitate pentru aceleaşi infracţiuni. 

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat decizia definitivă în acest dosar vineri, 9 decembrie 2016. Consilierul local (PNL) din Galda de Jos, Sever Sabin Frâncu a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 10 luni de închisoare cu executare, iar fiul acestuia a primit 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. Mandatul de arestare a fost pus în aplicare marţi după-amiază (13 decembrie), consilierul local fiind ridicat de poliţişti de la domiciliu şi depus în Penitenciarul Aiud pentru executarea pedepsei. Bărbatul a fost condamnat pentru două infracţiuni de braconaj şi pentru una de uz de armă fără drept.

braconaj alba

”Ghinionul” pentru Sever Sabin Frâncu a fost faptul că a comis infracţiunea de braconaj în perioada de încercare (2 ani şi 6 luni) a unei alte pedepse de 6 luni de închisoare cu suspedare la care a fost condamnat în decembrie 2011. Perioada de încercare expira în jurul datei de 20 iunie 2014, iar braconajul a fost săvârşit în 4 iunie 2014. 

”Menţine dispoziţiile privind confiscarea următoarelor bunuri folosite de inculpaţi la săvârşirea infracţiunilor deduse judecăţii, ridicate şi depuse în Camera de Corpuri Delicte a IPJ Alba, respectiv: o armă de vânătoare marca Benelli seria BB 035673, CAL 7X64 mm, prevăzută cu lunetă bucsel; 3 tuburi cartuşe cu glonţ, cal 7x64 mm; o lanternă marca Varna, neagră, prevăzută cu dispozitiv de cuplare la bricheta auto, folosită; un proiector negru, marca Kacsa de 100 w; un dispozitiv de vedere pe timp de noapte marca Yucon, seria 30660, folosit. Înlătură dispoziţia de confiscare cu privire la bunul constând în o geacă din material textil, mozaic, folosită. Constată că valoarea prejudiciului cauzat părţi civile Asociaţia de Vânătoare Piatra Verde constă în sumele de: - 1000 euro reprezentând contravaloarea porcului mistreţ împuşcat; - 744 lei reprezentând contravaloarea expertizării porcului mistreţ de către partea civilă. Constată achitată contravaloarea prejudiciului susmenţionat”. (...) Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 09.12. 2016”, se afirmă în minuta deciziei de la instanţa de judecată.

Citiţi şi:

A fost prins criminalul fostului primar din comuna Lunca Mureşului, omorât cu opt lovituri de cuţit

Crimă din gelozie, una din pistele luate în calcul în cazul uciderii fostului primar din Alba

Audieri maraton în cazul uciderii fostului primar din Alba. Autopsia a stabilit moarte violentă cu 8 lovituri de cuţit

   

Fostul primar al comunei Lunca Mureşului din Alba, găsit mort cu gâtul tăiat lângă maşina personală

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite