A fost prins un suspect în cazul uciderii fostului primar din comuna Lunca Mureşului, omorât cu opt lovituri de cuţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a fost adus încătuşat la poliţie
Suspectul a fost adus încătuşat la poliţie

Poliţiştii şi procurorii din Alba au reuşit să identifice principalul suspect de uciderea, în urmă cu două săptămâni, a fostului primar din comuna Lunca Mureşului, Ioan Rusu.

Potrivit IPJ Alba, la data de 11 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi ai Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, au identificat un bărbat, de 58 de ani, din Lunca Mureşului, bănuit de comiterea infracţiunii de omor, din data de 27 noiembrie a.c., a cărei victimă a fost un bărbat, de 64 ani, din aceeaşi localitate.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care a luat, faţă de acesta, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Suspectul este recidivist şi nu recunoaşte fapta.

Ioan Rusu a fost ucis în noaptea de 26/27 noiembrie 2016 cu opt lovituri de cuţit, dintre care patru în zona gâtului. Ioan Rusu a fost găsit decedat cu gâtul tăiat în dimineaţa zilei de 27 noiembrie lângă maşina personală, un autoturism Dacia Duster. 

Bărbatul nu era cunoscut ca având duşmani. Apropiaţii îl descriu ca o persoană sociabilă, cu mulţi prieteni, care a ajutat pe oricine ori de câte ori a avut ocazia. Fostul primar era inginer şi avea un doctorat în domeniul agriculturii. După ce a plecat de la conducerea primăriei s-a ocupat de cultivarea pământului, Ioan Rusu fiind şi preşedintele asociaţiei cultivatorilor de sfeclă de zahăr din Alba.

ucigas alba

Victima a plecat de acasă de sâmbătă după-amiază (26 noiembrie) pentru a duce o sumă de bani la cineva. Nu a mai ajuns la destinaţie şi nici nu a revenit acasă, motiv pentru care soţia acestuia a anunţat poliţia. A fost găsit la ora 04.00, la marginea satului, decedat, în şezut, lângă maşina personală. 

rusus alba primar

Ioan Rusu a fost omorât cu opt lovituri de cuţit

Zona în care a fost găsit cadavrul bărbatului, este un drum la marginea comunei, la mică depărtare de dispensarul din localitate, cale de acces către o moară, cu activitate doar vinerea, într-un câmp. În comună nu sunt camere de luat vederi, situaţie care ar fi uşurat mult munca anchetatorilor. Ioan Rusu a fost primar al comunei în perioadele 2000 - 2008 şi 2012 - 2016. A candidat şi a câştigat ca şi reprezentant al PSD. În 2016, Ioan Rusu nu a mai candidat la funcţia de primar. El era consilier local din partea PSD.

Citiţi şi:

Crimă din gelozie, una din pistele luate în calcul în cazul uciderii fostului primar din Alba

Audieri maraton în cazul uciderii fostului primar din Alba. Autopsia a stabilit moarte violentă cu 8 lovituri de cuţit

Fostul primar al comunei Lunca Mureşului din Alba, găsit mort cu gâtul tăiat lângă maşina personală

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite