Câine rănit cu o armă deținută ilegal, în Alba. Un tânăr de 20 de ani este cercetat penal

0
Publicat:

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din județul Alba este cercetat penal pentru rănirea unui câine după ce a tras în animal cu o armă cu aer comprimat.

Arma folosită pentru rănirea câinelui FOTO IPJ Alba
Arma folosită pentru rănirea câinelui FOTO IPJ Alba

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat trei percheziții domiciliar.

Acțiunea a fost realizată în vederea obținerii de probe în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă, fără drept și rănirea sau schingiuirea animalelor, care ar fi fost săvârșite de un tânăr de 20 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite două arme cu aer comprimat precum și 1.380 de proiectile, de calibrul 4,5 mm, deținute ilegal. Bărbatul este bănuit că, la data de 13 octombrie 2022, ar fi folosit o astfel de armă și ar fi rănit un câine care aparține unui cetățean din comuna Crăciunelu de Jos.

Proiectilele descoperite la percheziții FOTO IPJ Alba
Proiectilele descoperite la percheziții FOTO IPJ Alba

Armele și muniția au fost indisponibilizate, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care bărbatul a intrat în posesia lor precum și pentru identificarea altor persoane care ar putea fi implicate în activitatea infracțională.

Reținut pentru incendierea unui câine

Astfel de fapte nu sunt singulare. Recent, un bărbat din judeţul Botoşani a fost reţinut de poliţişti după ce şi-ar fi incendiat câinele din gospodărie.

Potrivit acestora, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au emis ordonanţa de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 50 de ani, din comuna Corni, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

„Din cercetări, a reieşit faptul că acesta, la data de 14 octombrie, în timp ce se afla la domiciliul său, şi-ar fi rănit şi, ulterior, incendiat câinele, deranjat de faptul că acesta ar fi prea gălăgios”, au precizat oficialii Poliţiei.

Animalul a murit în chinuri groaznice. În apărarea s-a, bărbatul a încercat să aducă argumentul că avea discernământul diminuat de faptul că ar fi consumat băuturi alcoolice peste măsură.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite