Patru tineri prinși cu droguri, dați de gol de un câine-polițist. Ce substanțe interzise aveau asupra lor

0
0

Patru tineri din Maramureș au fost descoperiți cu substanțe interzise asupra lor, pe care le aveau ascunse în mașină și în îmbrăcămintea pe care o purtau. De mare ajutor pentru demascarea maramureșenilor a fost un câine-polițist.

Tinerii aveau substanțe interzise asupra lor   FOTO ITPF Sighetu Marmației
Tinerii aveau substanțe interzise asupra lor FOTO ITPF Sighetu Marmației

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, împreună cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în cooperare cu reprezentanți ai Serviciul de Ordine Publică - Grupa canină - din cadrul IPJ Maramureș, i-au descoperit la Sighetu Marmației pe cei patru tineri din județul Maramureș. Aceștia dețineau în autoturismele pe care le conduceau, dar și ascunse în îmbrăcăminte, 20 de pliculețe cu substanțe de culoare albă și vegetală, susceptibile a fi interzise.

Azi dimineață, în jurul orei 02.30, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș”, arată polițiștii de frontieră maramureșeni.

Pliculețe cu substanțe interzise, găsite în mașină

Astfel, în urma controlului efectuat asupra autoturismului, oamenii legii au descoperit într-un pachet cu țigări lăsat în portbagaj și într-un portmoneu din ușa din dreapta față a autoturismului 15 pliculețe care conțin o substanță albă cristalină, posibil interzisă.

De asemenea, asupra unei tinere de 20 de ani, din Maramureș, pasager în autoturismul în cauză, în buzunarul drept al gecii, a mai fost descoperit un pliculeț cu aceeași substanță”, mai arată ei.

După doar o oră, polițiștii de frontieră maramureșeni au oprit în trafic, tot în Sighetu Marmației, un alt autoturism înmatriculat în România, condus de către un tânăr de 22 de ani, avându-l ca pasager, pe prietenul lui de 23 de ani, ambii din județul Maramureș

Și în acest autoturism, polițiștii de frontieră au descoperit într-un termos două pliculete, iar asupra pasagerului alte două pliculețe, care conțineau o substanță albă cristalină, precum și o substanță vegetală de culoare verde oliv, cu miros înțepător, posibil substanțe interzise”, mai transmite Poliția de Frontieră.

A vrut să scape de „marfă”

Pe timpul legitimării, pasagerul din mașină a încercat să scape de „marfă” și a aruncat pe geam pliculețul care conținea reziduuri de substanță albă. Dar în  buzunarul stâng al pantalonului, polițiștii de frontieră i-au găsit și un cântar de precizie care conținea aceleași reziduri de substanță albă.

Substanțele au fost ridicate, ambalate și sigilate și transmise către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciunea săvârşirii unor fapte penale incriminate de Legii 143/2000, mai transmite ITPF Sighetu Marmației.

Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au beneficiat de sprijinul lucrătorilor Serviciului de Ordine Publică - Grupa canină- din cadrul IPJ Maramureș. 

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite