Povestea de film a unui soldat ucrainean care și-a revăzut câinele după jumătate de an. Jackie a parcurs 15 km de la uzina Azovstal până acasă FOTO, VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad, un soldat ucrainean care a apărat uzina Azovstal, a reușit să-și revadă prietenul patruped despre care nu mai știa nimic de luni bune. În prezent, tânărul soldat și câinele său, un ciobănesc de patru ani, numit Jackie, slujesc împreună în regiunea Harkov, în rândurile Gărzii Naționale, relatează publicația ucraineană Suspilne Novini.

Jackie a venit ea însăși acasă, după ce a mers circa 15 km Foto: captură video
Jackie a venit ea însăși acasă, după ce a mers circa 15 km Foto: captură video

Vladislav, în vârstă de 23 de ani, a apărat Mariupolul natal încă din primele zile ale războiului. Pentru a o proteja pe  Jackie, el a dus-o în la uzina Azovstal împreună cu frații ei. Când unitatea lui Vlad a fost înconjurată, comandanții au dat ordin să părăsească orașul.

"Mi-am dezasamblat arma, am îngropat-o, m-am schimbat în haine civile. La fiecare punct de control se comportau de parcă urmau să mă bage într-o groapă și să-mi ia rămas bun", a povestit el.

Tânărul soldat, la fel ca și alți camarazi de-ai săi a fost ajutat de civili ca să poată să iasă din Mariupol, conform „Canalul 24”.

După ce a ajuns la Zaporojie, băiatul și-a contactat prietenii de la „Azovstal” pentru a afla ce s-a întâmplat cu câinele său.

"Ceva foarte greu a zburat chiar în locul în care se aflau, aproape toți câinii noștri au murit. Apoi a apărut o mică speranță, au spus că nu au găsit cadavrul câinelui meu", spune Vlad.

Vlad s-a mutat pentru a servi țara în regiunea Harkov. Iar într-o zi mama lui l-a sunat și, plângând, i-a spus: „Jackie trăiește”.

Jackie a venit ea însăși acasă, se urcase în patul lui și îl aștepta.

"De la uzina Azovstal până la casa în care am locuit sunt aproximativ 15 km. Mai mult decât atât, eu și Jackie nu am mers pe jos niciodată, iar ea a ajuns singură a casă. Pentru mine rămâne un mister cum a reușit", a spus el, mărturisind că încercase să se să împace cu ideea că era imposibil să fi supraviețuit în acele condiții.

Timp de patru luni au încercat voluntarii ucraineni să aducă câinele, care se cunoștea că e antrenat și nu putea fi dat pe mâna oricui, pe teritoriul controlat de Ucraina, și abia în septembrie au reușit.

Jackie  este un câine antrenat să poată găsi oameni și muniție Foto: captură video
Jackie este un câine antrenat să poată găsi oameni și muniție Foto: captură video

Eram amorțit. Mi-a fost greu să mă mișc, mi-a fost greu să respir. Sentimentul de vinovăție  trecea prin tavan. Dar cred că ea înțelesese totul . De îndată ce am deschis cușca, pe care ea nu o mai suporta, a început să se plângă. Desigur, m-a recunoscut imediat", spune Vlad, adăugând că ea nu și-a pierdut abilitățile, iar  acum inspectează împreună zona din regiunea Harkov.

Potrivit sursei citate, ackie este un câine antrenat să poată găsi oameni și muniție, munca lor fiind foarte importantă și necesară pentru apărarea țării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite