Avionul prăbuşit în Apuseni este tăiat în bucăţi. Condiţiile meteo nu permit intervenţia unui elicopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Epava avionului este scoasă pe bucăţi din pădure
Epava avionului este scoasă pe bucăţi din pădure

Avionul prăbuşit în Apuseni, pe teritoriul comunei Horea, este scos pe bucăţi din pădurea de pe Vârful Petreasa. Anchetatorii nu au altă variantă datorită reliefului accidentat şi a condiţiilor meteo nefavorabile.

La faţa locului sunt prezente forţele ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Alba şi Cluj, care, cu ajutorul utilajelor specifice, taie aeronava în bucăţi. 

Iniţial s-a încercat ridicarea de la sol a unui elicopter special, cu ajutorul căruia să se transporte aeronava prăbuşită. Din cauza condiţiilor meteo şi a terenului accidentat, acest lucru a devenit imposibil.

Prin urmare, anchetatorii au luat decizia tăierii avionului în bucăţi şi transportul componentelor cu ajutorul unui tractor până în centrul comunei Horea. De aici, vor fi preluate de autovehicule speciale care le vor transporta pentru continuarea cercetărilor. La faţa locului se află şi reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Civile.

Epava a fost transportată la baza muntelui şi aopi spre centrul comunei cu ajutorul localnicilor. 

Avionul, care efectua o cursă medicală de la Bucureşti la Oradea, a forţat aterizarea într-o pădure de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor, luni seară. La bord se aflau patru doctori, o rezidentă şi doi piloţi, care urmau să aducă în Bucureşti mai multe organe pentru transplant.

Pe aceeaşi temă

Poveştile eroilor din Apuseni. Cum au reuşit oamenii simpli să doboare tot sistemul

Accidentul din Apuseni, relatat de una dintre victime. Medicul Zamfir: „Am acordat ajutor cui am putut. Iovan era prins între fiare“

Premierul Ponta: „Intervenţia de luni a fost un eşec. Secretarul de stat Chiper a fost demis. Voi solicita înlocuirea şefilor STS şi ROMATSA”

Radu Stroe, ministrul care ar trebui demis pentru bâlbâieli în accidentul aviatic: „Nu demisionez“

ROMATSA, raport preliminar: Aeronava BN2 emitea un semnal de urgenţă care trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat

Vieţi apuse în Apuseni. Moţii au sisteme de detecţie mai bune. Ruşii sunt de vină?!

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite