Radu Stroe, ministrul care ar trebui demis pentru bâlbâieli în accidentul aviatic: „Nu demisionez“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Stroe a fost depăşit de situaţie
Radu Stroe a fost depăşit de situaţie

Reacţia ministrul de Interne Radu Stroe în urma accidentului aviatic din munţii Apuseni poate fi rezumată astfel: bâlbe, gafe şi declaraţii contradictorii. Radu Stroe este ministrul care nu şi-a asumat nimic, dar care nu se gândeşte la demisie. "Îmi pare rău că s-a întâmplat în mandatul meu", a spus ministrul. Surse din Guvern afirmă că se pregăteşte debarcarea lui Stroe, care, în acest moment este la Palatul Victoria alături de Crin Antonescu.

Potrivit unor surse politice, ministrul Radu Stroe, şeful ROMATSA Aleodor Frâncu şi şeful STS Marcel Opriş riscă să fie demişi din funcţiile pe care le ocupă.

Direct responsabil de faptul că autorităţile au ajuns cu greu la locul accidentului, Radu Stroe a aruncat vina în stânga şi în dreapta, fără a-şi asuma niciuna din greşelile organizatorice ale subordonaţilor săi. Pentru Radu Stroe, singurii vinovaţi au fost cei de la STS Cluj, care au localizat cu greu locul prăbuşirii.

"Nici politia, nici jandarmii nu dispun de tehnica necesara pentru localizarea unei epave, cum este situaţia în speţă. ISU a lucrat direct cu STS Cluj şi mă gândesc ca acolo au existat şi alte organe abilitate sa faca acest lucru. SRI, poate şi alţii. Noi ne-am ocupat, aşa cum prevede legea, de căutarea si recuperarea oamenilor si salvarea, ducerea lor la spital, ceilalţi s-au ocupat de localizare. Cum s-au ocupat nu pot să comentez, mai ales ca nu avem raportul final”, a spus ministrul.

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze, Stroe a spus: „Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”.

„Bineînţeles că era şi mai bine dacă se putea face o localizare la metru sau la suta de metri. Răspunsul îl găsiţi la STS, în speţă la STS Cluj”,  a spus Stroe, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor privind operaţiunile de intervenţie în cazul aeronavei prăbuşite, mai ales în ceea ce priveşte dificultatea localizării victimelor.

Întrebat de ce nu a fost trimisă în misiune aeronava SMURD, el a spus că aceasta este "pentru salvare de oameni, nu pentru alte activităţi".

Stroe: Nu demisionez

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat astăzi, a ieşirea din sediul MAI, răspunzând unor întrebări, că nu crede că va fi schimbat din funcţie şi că nu intenţionează să demisioneze.

Întrebat, la ieşirea din sediul Ministerului Afacerilor Interne, dacă va fi schimbat de liberali, Radu Stroe a răspuns: "Nu ştiu, nu cred, mă duc acum la Guvern".

Totodată, întrebat dacă intenţionează să îşi dea demisia, Stroe a răspuns: "Nu".

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite