Apartamentul şefului DIICOT Alba Iulia, închiriat firmei soţului preşedintei secţiei penale de la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii comisarului şef Traian Berbeceanu, arestat preventiv la propunerea DIICOT Alba Iulia pentru sprijinirea unui grup infracţional, au descoperit o legătură între procurorul Ioan Mureşan şi un judecător de la Curtea de Apel. Şeful DIICOT Alba Iulia a închiriat un apartament la firma soţului preşedintei secţiei penale de la această instanţă de judecată.

Curtea de Apel Alba Iulia a emis în 24 octombrie 2013 mandatul de arest preventiv pe 29 de zile, pe numele comisarului şef Traian Berbeceanu, fost şef la BCCO Alba Iulia. Mandatul a fost confirmat ulterior de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

În declaraţia de avere pe anul 2011, procurorul Ioan Mureşan a trecut faptul că a închiriat un apartament către firma IPEC SA Alba Iulia pentru suma de 800 de lei pe lună. Societatea respectivă, cu obiect de activitate în domeniul fabricării porţelanului, aparţine familiei fostului prefect de Alba din perioada 2005 - 2008, Cosmin Covaciu. Acesta deţine un procent de 30 la sută din acţiunile societăţii. Soţia fostului prefect, Elena Maria Covaciu, este preşedintele Secţiei Penale a Curţii de Apel Alba Iulia. Un complet al acestei secţii format din judecătorul Dana Ghiţoaica, fost procuror DIICOT, a emis mandatul de arest pe numele comisarului Berbeceanu.

avere ion muresan

Fostul şef al BCCO Alba Iulia a fost transferat luni din arestul IPJ Alba la Bucureşti, în condiţiile în care dosarul în care este cercetat alături de doi oameni de afaceri din Deva, soţii Gabriel Biriescu şi Anişoara Biriescu, a fost preluat de Structura Centrală a DIICOT. Luni şi marţi, comisarul Berbeceanu a fost audiat la DNA Bucureşti în calitate de denunţător. Procurorii DNA analizează acuzaţiile comisarului şef la adresa unor procurori DIICOT şi a unui poliţist din cadrul BCCO Alba Iulia.

   

CITIŢI ŞI:

Comisarul Traian Berbeceanu, audiat la DNA Bucureşti în calitate de denunţător

Berbeceanu, epistolă din arest: „Stau după gratii în baza unui dosar fabricat, în baza unor vinovăţii inventate“

„Băieţii răi“ l-au înfundat pe Traian Berbeceanu. Greşelile „Comisarului Cattani“ în faţa judecătorilor

Recursul comisarului Berbeceanu la ÎCCJ. Fostul şef al BCCO Alba rămâne în arest pentru 29 de zile

Cazul Berbeceanu: ipoteza unei răfuieli prinde contur. „Comisarul Cattani“ îşi asumă scrisoarea din arest

Motivarea judecătorilor: „Comisarul Cattani”, prea periculos pentru procurori

Contraatacul „Comisarului Cattani”

Referatul procurorilor în dosarul comisarului Berbeceanu. Care sunt acuzaţiile aduse poliţistului

Stenograma unei discuţii între comisarul Berbeceanu şi şeful DIICOT Alba Iulia. Poliţistul avea tehnică de înregistrare în birou

Mesaj impresionant de la fratele comisarului Berbeceanu: Eşti mândria mea, eroul copiilor mei, binele care învinge răul

Comisarul Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia, a fost arestat preventiv. Colegii poliţistului au strigat „Ruşine“ în sala de judecată

Mii de oameni transmit pe Facebook mesaje de susţinere pentru comisarul Traian Berbeceanu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite