Alunecarea de teren de pe A10, în asfaltare. Când se va circula pe ambele sensuri VIDEO

0
Publicat:

Alunecarea de teren de pe autostrada A10, de la Oiejdea, județul Alba, va fi remediată în termen de maximum o lună. În noiembrie se va putea circula pe ambele sensuri ale autostrăzii.

Asfaltări în zona Oiejdea, pe A10 FOTO ziarulunirea.ro
Asfaltări în zona Oiejdea, pe A10 FOTO ziarulunirea.ro

Reprezentanții antreprenorului grec Aktor susțin că în luna noiembrie vor fi finalizate lucrările la partea carosabilă în zona alunecării de teren de la Oijdea și se va circula pe ambele sensuri de mers, fără restricții.

La Km 19, antreprenorul a terminat de așternut balastul stabilizat pe toată porțiunea autostrăzii și a început asfaltarea. În maximum o lună de zile vor fi terminate toate lucrările care țin de infrastructura rutieră.

În prezent, pe lângă asfaltări, la Oiejdea, se mai lucra la armarea, cofrarea și betonarea grinzilor unor ancore, la betonarea rigolelor și la torcretarea zidului de coloane forate.

Antreprenorul mai are de efectuat lucrări la spațiile de servicii de la Oiejdea și la Centrul de Întreținere și Monitorizare (CIM) din nodul rutier Teiuș. La CIM se lucra la instalațiile electrice la clădirile C2 și C4. Și aceste două puncte sensibile ar urma să fie gata până la sfârșitul anului 2022.

Opt ani pentru o autostradă de 70 de kilometri

Lucrările la Autostrada Sebeş - Turda (A10) au început în 2014 şi ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor iniţiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A10 face legătura între autostrăzile A1 şi A3.

În 2018 s-au dat în circulație 45,7 kilometri, pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda. În decembrie 2020 a fost deschis lotul 1, între Sebeş - Alba Iulia, iar în noiembrie 2021 - lotul 2, între Alba Iulia - Aiud.

Un singur tronson de autostradă are șanse să fie deschis în 2023, respectiv segmentul Sibiu-Boița. Cu totul, ar fi 13 kilometri de autostradă, care, dacă vor fi gata, ar putea fi deschiși la final de an. România a mai inaugurat anul acesta un drum expres, de 40 de kilometri.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri